Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 8 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес89
mod_vvisit_counterВчера193
mod_vvisit_counterТази седмица1868
mod_vvisit_counterТози месец89
mod_vvisit_counterВсичко687535

2015-1-BG01-KA102-014102 Европейски опит

Окончателно класиране на ученици от професионално направление "Електротехника и енергетика"

 

 

 

 

Окончателно класиране в подбор на ползватели

по проект

2015-1-BG01-KA102-014102

„ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ"

по Програма „Еразъм+”,

Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани",

Сектор "Професионално образование и обучение", Професионално направление „Електротехника и енергетика” /2 група/

След направеното класиране по низходящ ред комисията избра 7 ученици и три резерви.

Списък на класираните ученици и резервите

инж. Ценка Петкова - председател на комисията за подбор на ползватели

Приключи културната подготовка на втора група по Еразъм+

 

 

 

 

Портсмут – древен и съвременен

На 19 февруари 2016г. приключи културната подготовка по проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”. В нея участваха 10 ученици от XI и XII класове, професионално направление „Електротехника и енергетика”.

Целта на културната подготовка бе запознаване с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Великобритания. Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Разделени по групи учениците също подготвиха презентации, представящи историческите забележителности на Великобритания и Портсмут, градът в който ще бъде проведена производствената практика на учениците. Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят успешно с пребиваването си в Великобритания. Всички ученици са мотивирани и вярвам, че и с помощта на ръководителя си ще преодолеят трудностите и предизвикателствата на новата среда.

Елза Божанова

Приключи професионалната подготовка на втора група по Еразъм+

 

 

 

 

Обучението на учениците, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, Програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Електротехника и енергетика”, се проведе през периода от 11 до 27 януари 2016г., съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на професионалната подготовка бе запознаване с новите технологии на възобновяемите източници в борбата със замърсяване на околната среда; запознаване с правилата по техника на безопасност и здраве при работа в Обединеното кралство; необходимостта от енергийна ефективност в сградите; различни соларни технологии; рециклиране във Великобритания; обзор на законодателството и бизнесът с рециклирането; запознаване с изискванията и организацията на процеса на рециклиране.

Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Особен интерес у ползвателите на мобилността предизвикаха практическите занятия, в които имаха възможност сами да се убедят в ефективността на соларните устройства – универсално соларно зарядно, соларен фенер, соларна лампа, соларен прожектор и други. Това ги вдъхнови да се обърнат към зелената енергия.

Знанията им придобити по време на професионалната подготовка ще събудят у тях любопитство, желание и интерес към възприемане на новите иновации в областта на енергията като цяло.

инж. Елза Генчева

Връчване на сертификати по английски език

 

 

 

 

На 07.01.2016 година в Центъра за професионално обучение при СА „Д. А. Ценов” официално се връчиха сертификатите на учениците, провели обучението си по английски език. Групата бе съставена от десет ползватели, като седем от тези ученици ще проведат производствената си практика във Великобритания през месец април. В продължение на 30 учебни часа, госпожа Мария Борисова обучаваше участниците по проекта на специализиран английски език, необходим за провеждане на мобилността. Чуждоезиковото обучение се извършва по проект 2015-1-ВG-КА102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, програма ЕРАЗЪМ+.

Директорът на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство инж. Веска Николова представи презентация за дейностите по проекта.

Проф. д-р Пенка Шишманова - Директор на Центъра за професионално обучение при СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов тържествено връчи сертификатите на участниците и им пожела успешна професионална реализация.

Г-жа Веска Николова приветства участниците в езиковото обучение, като им пожела успешно завършване на предстоящите етапи от предварителната подготовка по проекта и класиране за участие в мобилността.

На събитието присъстваха работодатели - партньори на гимназията за провеждане на учебна и производствена практика - Илиян Илиев - Управител на фирма "ПАРКЕТИ ИЛИЕВ" ЕООД, Стефан Калчев - Управител на фирма „КАЛЧЕВ СМ” ООД и Йордан Павлов - Управител на фирма "ИНСТАЛ СИСТЕМ" ЕООД, учители и ученици.

Зорница Минчева

Репортаж за връчване на сертификатите по английски език

Репортаж на SVISHTOV NEWS от 07.01.2016г.

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.