Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 15 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес503
mod_vvisit_counterВчера212
mod_vvisit_counterТази седмица1177
mod_vvisit_counterТози месец6770
mod_vvisit_counterВсичко778793

2015-1-BG01-KA102-014102 Европейски опит

Мобилност в Англия

 

 

 

 

На 02.04.2016 г. 7 ученици, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Електротехника и енергетика", с ръководител г-жа Зорница Минчева, пристигнахме на летище Станстед в Лондон. Там ни чакаше транспорт на фирмата-партньор Training Vision и в 17 часа пристигнахме в хотел „Ibis budget” в Портсмут, където бяхме настанени. Много съм доволен от условията в хотела. Настанени сме в две двойни стаи и една тройна, а госпожата е в единична стая.

На 03.04.2016 г. си почивахме от пътя и беше ден за адаптация към местния климат. Следобед разгледахме част от града.

На 04.04. 2016г. в общината на Портсмут, кметът тържествено ни приветства с добре дошли. След това нашият тютор Миглена Умникова ни даде насоки за протичането на професионалната практика. Следобед започна нашето обучение под ръководството на Dr.Toiwo Aiodele (д-р Тайво Айоделе). Във вторник, сряда и петък имахме практически занятия с него на тема възобновяеми източници на енергия. В четвъртък направихме първото професионално посещение в Eastney Beam Engine House.

За една седмица натрупахме много знания, преживявания и емоции.

С поздрави от Портсмут: Тургай Алиев

 

images/stories/Evropejski_opit/Mobilnost/England/a_1.jpg

Връчване на сертификати по италиански език

 

 

 

 

На 24 март 2016 г. в Центъра по професионално обучение към Стопанска академия „Д. А. Ценов", г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО тържествено връчи сертификатите на успешно завършилите езикова подготовка по италиански език на ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг".

В подготовката взеха участие 10 ученици от ПГ по ЛПС - Свищов, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, избрани на първи етап за подбор на ползватели. Обучението включваше изучаване на италиански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно  в  ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов с лектор г-жа Боряна Костадинова.

Гости на събитието бяха г-жа Анелия Димитрова – зам.-кмет на Община Свищов, г-жа Румяна Кузева - началник отдел „Образование и култура“, учители, служители и ученици на професионалната гимназия.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

Поздравления за успешното завършване на езиковата подготовка и пожелания за нови успехи изказа заместник-кметът г-жа Димитрова. И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия "Видеосат".

Анета Владимирова

Приключи психолого-педагогическатаподготовка на втора група по Еразъм+

 

 

 

 

Психолого-педагогическата подготовка на 10 ученици, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Електротехника и енергетика", се проведе през месец март 2016г. Обучението имаше за цел запознаване с народопсихологическите особености на англичаните, усъвършенстване на уменията за вербално и невербално общуване на заминаващите за Англия, както и тяхната работа в екип. Възпитаването в толерантност към различни култура и език предполага по-бърза адаптация в непознатата за тях среда.

Предпочитана форма на работа бяха тренингите, в които десетте участници се включиха избирателно, според предпочитанията и възможностите си. Те бяха запознати с особеностите на националния  характер, стил на поведение на бизнес партньорите, етика във взаимоотношенията във формална и неформална среда. Учениците свободно споделяха своите  вълнения относно предстоящото пътуване. Попълнената преди заминаването анкека сочи, че те тръгват спокойни и с желание да се справят с предизвикателствата, очакванията им са да разширят професионалните си  знания, умения и навици в реална работна среда.

Диана Доневска

Покана за връчване на сертификати по италиански език

П О К А Н А

Екипът за управление на Проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”,

Ви кани да присъствате на връчването на сертификатите на успешно завършилите езиковата подготовка по италиански език ученици, което ще се проведе на 24.03.2016г. (четвъртък) от 15.00ч. в Център за професионално обучение към Стопанска академия „Д. А. Ценов”, зала 18.

Координатор на проекта: инж. Минко Николов

Покана за втора родителска среща

П О К А Н А

Уважаеми родители на класираните ползватели по проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Електротехника и енергетика",

Екипът по проекта Ви кани да присъствате задължително на втората родителска среща на класираните ученици за мобилността, което ще се проведе на 23.03.2016г. (сряда) от 17.00ч. в ПГ по ЛПС, 5 кабинет.

Координатор на проекта: инж. Минко Николов

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.