Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 4 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес117
mod_vvisit_counterВчера315
mod_vvisit_counterТази седмица117
mod_vvisit_counterТози месец6911
mod_vvisit_counterВсичко811876

2015-1-BG01-KA102-014102 Европейски опит

"Европейски опит за качествено професионално образование и обучение"

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов успешно приключи проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение” Програма: „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: “Професионално образование и обучение”.

През учебната 2016-2017 година Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов ще изпълнява проект 2016-1-BG01-KA102-023470 "Испанският опит в кулинарното изкуство", по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”.

В изпълнение на проекта се предвижда мобилност на група от 9 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат триседмична производствена практика в гр. Валенсия, Испания през м. юли 2017 г.

Всички дейности по изпълнението на проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение” можете да намерите в секция: 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение” от главното меню.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2016-1-BG01-KA102-023470 "Испанският опит в кулинарното изкуство".

ОЧАКВАЙТЕ НИ!

Заключителен семинар по проект „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение"

 

 

 

„Адриатическа Ривиера“ така европейците определят един от най-привлекателните курорти в Италия - гр. Римини. Известен с пастата, пицата, виното, зехтинът и дори с мафията си, Ботушът продължава да бъде един от мечтаните места за туриста, а Римини - рай за всеки ценител на живописните плажове и красивите гледки. За това докоснато от Бога място разказаха учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр.Свищов на заключителния семинар, който се проведе на 28 септември 2016 г.

Те сбъднаха своята мечта да посетят една от най-древните държави в Европа, участвайки в Проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”.

Да научат повече за Римини гости бяха г-жа Анелия Димитрова – заместник-кмет в Община Свищов, доц. Д-р Христо Сирашки – Директор на ЦПО към СА „Д.А.Ценов”, г-жа Татяна Друмева – секретар ЦПО и г-жа Боряна Тодорова - преподавател по италиански език в ЦПО, г-н Илиян Илиев – „Паркети Илиев” ЕООД, г-н Марин Маринов – ЕТ ”Марин Маринов” и г-н Стефан Калчев „Калчев - СМ”.

Събитието бе посетено и от новинарският екип на кабелна телевизия „Видеосат”.

Ръководител на групата по време на мобилността бе г-жа Лиляна Димитрова. Тя представи целите и дейностите по проекта. Цветомир, Иван и Антония отново се върнаха в онези незабравими юлски дни на производствената си практика, прекарана в Римини като разказаха с голямо вълнение за полета, за първата си среща с Италия, за работното си място, Мостът на Тиберий, „Италия в миниатюри“ и … новите си приятели. Освен Римини учениците са посетили Венеция и малката държава Сан Марино. Техен помощник и партньор е била Sistema Turismo, Италия.

Голямата изненада за гостите бе демонстрация на умения, които бъдещите ресторантьори са придобили по време на работата си в италиански ресторанти, а именно приготвянето на пица „Маргарита” и пица „Бавария”.

Всеки от участниците получи сертификати от преминалите обучения, които връчи г-жа Веска Николова - директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

С чувство на гордост тя представи и новите два проекта по програма Еразъм +, които гимназията спечели през миналата учебна година. Първият - „Испанският опит в кулинарното изкуство”, който предвижда през следващото лято за три седмици във Валенсия, Испания да отпътуват девет ученици, за да проведат своята производствена практика.

Вторият проект „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” предвижда отново посещение на Валенсия за една седмица, но този път, за да повишат професионалната си квалификация ще заминат шест учители.

И естествен финал на разходката из „белисима“ Италия бе пастата. Освен на нея гостите изживяха и приятни мигове в компанията на Нейно величество пицата и разбира се традиционния за италианците десерт - тирамису.

Италия е страната, в която история, култура и съвремие се сливат в една пъстра мозайка и от дух, традиции и емоции.

А ако искате и Вие да изживеете и съберете красиви спомени, преминете през вратата на времето и се потопите в света на римляните и град Римини.

Елза Божанова

 

Презентация за отчитане на проект "Европейски опит за качествено професионално образование и обучение" - "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг"

Представяне на проект "Испанският опит в кулинарното изкуство"

Проект "Европейски опит за качествено професионално образование и обучение" - рекламен клип

Проект "Европейски опит за качествено професионално образование и обучение" - рекламен клип

 

 

 

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.