Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 6 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес56
mod_vvisit_counterВчера331
mod_vvisit_counterТази седмица941
mod_vvisit_counterТози месец7889
mod_vvisit_counterВсичко794499

2014-1-BG01-KA102-000842 Средиземноморска кухня

"Средиземноморска кухня - испанският опит в ресторантьорството"

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов успешно приключи проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ Програма: „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: “Професионално образование и обучение”.

През учебната 2015-2016 година Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов ще изпълнява проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”.

В изпълнение на проекта се предвижда реализиране на две мобилности, включващи две целеви групи:

- Първата група са 7 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия през м. юли 2016г.

- Втората група включва 7 ученици от професионално направление „Електротехника и енергетика”, които ще заминат за гр. Портсмут, Великобритания за двуседмична производствена практика през м. април 2016г..

Всички дейности по изпълнението на проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ можете да намерите в секция: 2014-1-BG01-KA102-000842 Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството от главното меню.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”.

ОЧАКВАЙТЕ НИ!

Презентация за отчитане на проект "Средиземноморска кухня - испанският опит в ресторантьорството"

Семинар за отчитане на дейностите по проект „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството”

 

 

 

На 30 септември 2015г., в зала №1 на Община Свищов, се проведе заключителен семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение” Проектът е изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов с партньор ESMOVIA - гр. Валенсия, Испания.

Семинарът бе проведен с присъствието на ученици и учители от ПГЛПС, родители, представители на други учебни заведения, работодатели и наши съграждани.

Едни от основните цели на проекта бяха: разширяване на професионалните знания и умения за производството и обслужването на ресторанта в реална работна среда и подпомагане на личностното развитие, пригодността за заетост на ползвателите и по-добрата им адаптивност на европейския пазар на труда.

Изявата започна с представяне на проекта от г-жа Ценка Петкова с презентация, в която бе проследена цялостната реализация на проекта – подбор на участници за педагогическа, езикова и културна подготовка, провеждането й, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на проекта.

След това участниците в мобилността Велислава Великова и Кристина Кръстева представиха своя презентация, в която изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

Г-жа Станка Койнова официално връчи сертификатите на ползвателите –сертификати от ПГЛПС - гр. Свищов за професионална и културна подготовка и за участие в мобилността. Всички ученици получиха и сертификат Europass мобилност на български, английски и испански език. Освен тези сертификати, учениците получиха и сертификат от испанската компания, в която e проведена производствената практика и сертификат за стаж от партньора - ESMOVIA, Испания.

Впечатленията си по време на провеждане на мобилността сподели и г-жа Ивелина Енчева – придружаващ учител.

Г-жа Лиляна Димитрова – преподавател в ПГЛПС - гр. Свищов представи новия спечелен проект за мобилност „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”. В изпълнение на проекта се предвижда реализиране на две мобилности, включващи две целеви групи. Първата група са 7 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия през м. юли 2016г. Втората група включва 7 ученици от професионално направление „Електротехника и енергетика”, които ще заминат за гр. Портсмут, Великобритания за двуседмична производствена практика през м. април 2016г.

Във фоайето на Община Свищов ползвателите по проекта „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ бяха подредили различни традиционни испански ястия, приготвени от тях по оригинални рецепти.

Отзивите за пореден път доказаха, че възпитаниците на ПГЛПС – гр.Свищов са млади специалисти, които могат успешно да се реализират както на българския, така и на европейския пазар на труда.

инж. Ценка Петкова

Покана за семинар за отчитане на дейностите по проект "Средиземноморска кухня - испанският опит в ресторантьорството"

П О К А Н А

за семинар по проект

Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ Програма: „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: “Професионално образование и обучение”.

 

Уважаеми ученици, родители, учители, директори, работодатели, представители на медиите,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта

Ви кани на

С Е М И Н А Р

за отчитане на дейностите по проекта и връчване на сертификатите на участниците. След семинара ще можете да се насладите на традиционни испански ястия, подготвени от участниците в мобилността.

Семинарът ще се проведе на 30.09.2015г. (сряда) от 17:00 часа в Зала 1 на Община Свищов.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Завръщане от Испания

 

 

 

На 14 юли 2015г. приключи мобилността в Испания на групата от 10 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Учениците от професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" проведоха 2 седмична производствена практика в ресторанти в гр. Валенсия, Испания по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

След пристигането си в България, учениците споделиха своите впечатления от проведената мобилност, условията и организацията на работа в Испания. Проектът обогати учениците освен с придобитите знания, опит и умения за приготвяне на различни традиционни испански ястия, но и се запознаха с културата, традициите и начина на живот и работа в Испания, както и повишиха професионалното и личното си самочувствие.

Много са впечатленията от културните визити, планирани в програмата на мобилността. През почивните дни учениците посетиха Океанографския музей и Музея на науката в гр. Валенсия. На учениците бе направен мониторинг от г-жа Веска Николова - директор и г-жа Станка Койнова - помощник-директор на работните места. За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

Ивелина Енчева

ръководител на групата

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.