Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 17 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес81
mod_vvisit_counterВчера214
mod_vvisit_counterТази седмица1591
mod_vvisit_counterТози месец6304
mod_vvisit_counterВсичко785553

2013-1-BG1-LEO01-08886 Немско качество

Професионална подготовка

На 13 януари 2014г. стартира Професионалната подготовка на 12-те ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (23.03.-12.04.2014г.) в гр.Берлин, Германия по проект "Немско качество в ресторантьорството”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

По време на часовете по професионална подготовка по сервиране, под зоркото око на г-жа Ивелина Енчева, участниците в мобилността се запознаха със спецификата при организацията на работа в ресторанта - кухня, бар и търговска зала. Отработиха многократно формите на обслужване при сервиране в ресторантите - сервиране на специалитети и луксозни блюда, с подходящите към тях бели и червени вина. Младите хора с интерес се научиха да приготвят специфичното немско кафе Blümchenkaffee и напитки с кафе. Приготвянето на коктейли беше посрещнато с много ентусиазъм.

В часовете по готварство, под вещото ръководство на г-жа Анета Владимирова, учениците придобиха знания и умения за приготвяне на традиционни немски ястия. Зеленчуковите и местни салати, ордьоври от сирена и колбаси, характерните немски супи Bohnensuppe, Zwiebelsuppe и Schwamne, основните ястия със зеленчуци и с месо допаднаха на всички ученици. Старанието на учениците беше отразено в местните новини от кабелна телевизия "Видеосат".

Немската кухня има много богата и интересна история, а кулинарните традиции много силно се различават от българските. Разнообразна и богата на вкусове, немската кухня е способна да изкуши и най-строгите хранителни въздържатели.

Учениците с нетърпение очакват деня на тяхното заминаване за Берлин.


Връчване на сертификати по немски език

За втора поредна година Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов печели проект по Програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност „Мобилност”. В целевата група тази година са включени ученици от 11 клас, професия "Ресторантьор", които ще проведат 3-седмична практика в столицата на една от най-развитите в Европа страни – Германиягр. Берлин.

На 22 януари 2014 г. в Центъра по професионално обучение към Стопанска академия „Д. А. Ценов”  проф. д-р Любен Кирев – зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов” тържествено връчи сертификатите на  успешно завършилите езикова подготовка по немски език ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

Гости на събитието бяха г-н Пламен Александров – зам.-кмет на Община Свищов,  доц. д-р Пенка Шишманова – директор на ЦПО, Виктор Монев – старши преподавател по немски език,  г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО, г-н Илиян Илиев – „Паркетни услуги – Илиев” и представители на VIP-кафе.  Да уважат постиженията на учениците присъстваха учители, служители и ученици.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

Заместник-кметът г-н Пламен Александров и доц. д-р Пенка Шишманова поздравиха учениците с успешното завършване на езиковата подготовка. Мероприятието продължи с кетъринг, подготвен от дванадесетокласници, професия „Готвач”.

И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия Видеосат и от представители на клуб „Цифрова фотография” по проект „Успех”.

Искра Гайдарова


Връчване на сертификати по немски език на успешно завършилите езиковата подготовка

Стартира обучението по немски език по проект "Немско качество в ресторантьорството"

На 4 ноември 2013г. стартира езиковата подготовка на учениците от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (23.03.-12.04.2014г.) в гр. Берлин, Германия по проект "Немско качество в ресторантьорството”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност "Мобилност".

Обучението на 12-те ученици от ПГ по ЛПС - Свищов, избрани на първи етап от подбора на ползватели, включва изучаване на немски език, ниво А2 - развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана технология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството.

Курсът се провежда в рамките на 150 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д.А.Ценов" - гр. Свищов и ще завърши на 12.01.2014г. със сертификационен изпит. На издържалите ще бъде издаден сертификат за успешно проведена езикова подготовка.

 

Резултати от първо класиране за подбор на ползватели

Резултати от първи етап на класиране за подбор на ползватели
по Проект
2013-1-BG1-LEO01-08886 „НЕМСКО КАЧЕСТВО В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО” по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", финансиран с подкрепата на Европейската комисия

След направеното класиране по низходящ ред комисията избра 12 ученици за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка).

Списък на класираните за провеждане на ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка)

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.