Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 11 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес170
mod_vvisit_counterВчера522
mod_vvisit_counterТази седмица1466
mod_vvisit_counterТози месец6179
mod_vvisit_counterВсичко785428

2013-1-BG1-LEO01-08886 Немско качество

Втора родителска среща по проект "Немско качество в ресторантьорството”

Днес, на 20 февруари 2014г., се проведе втора родителска среща с родители и ученици от професия "Ресторантьор", които ще проведат през месец март и април производствената си практика в гр. Берлин, Германия по Проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството” по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Координаторът на проекта г-н Минко Николов разясни условията при престоя на вече класираните участници в мобилността, а директорът на гимназията г-жа Веска Николова поясни начина на пътуване до гр. Берлин и обратно. Г-жа Николова подчерта, че участниците в мобилността ще представят не само училището, но и общината. Родителите с интерес слушаха разясненията и задаваха въпроси.

Ръководител на учениците ще бъде г-жа Лиляна Димитрова - учител по теоретично обучение професионална подготовка.

 


Окончателно класиране за подбор на ползватели

по Проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”
по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", финансиран с подкрепата на Европейската комисия

След направеното класиране по низходящ ред комисията избра 10 ученици за участие в мобилността, която ще се проведе от 23 март до 12 април 2014 г. в Берлин, Германия.

 

Списък на окончателно класираните ученици за подбор за ползватели


Психолого-педагогическа подготовка

От 17 до 20  февруари 2014 г. се проведе Психолого-педагогическа подготовка на  12-те ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (23.03.-12.04.2014г.) в гр. Берлин, Германия по проект "Немско качество в ресторантьорството”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

Обучението включваше лекции за народопсихологията на немския народ и два тренинга за общуване и работа в екип. Интерактивните методи допаднаха на учениците, които се включиха активно в работата по групи. Усилията им бяха насочени към придобиване на знания и формиране на умения, които да им позволят бърза адаптация в непозната среда, толерантност към различни култури и езици и ефективно общуване с техните партньори.

Диана Доневска

Културна подготовка

От 3 до 16 февруари 2014 г. се проведе Културната подготовка на 12-те ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (23.03.-12.04.2014г.) в гр. Берлин, Германия по проект "Немско качество в ресторантьорството”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

Културна подготовка е организирана в обучителен модул с комплексна продължителност 20 часа под формата на семинарни занятия на теми: “Географско положение на Германия”, “Исторически и културни забележителности в Германия”, “Културни традиции”, “Обичаи и етикет в Германия”, „Архитектура” и „Основни закони”.

Културна подготовка се проведе от Елза Божанова – старши учител, общообразователен учебен предмет в ПГ по ЛПС и завърши с изходящ тест и представяне на презентации за градовете, които ще посетят - Берлин, Дрезден и Потсдам.

 

Покана за втора родителска среща

ПОКАНА

До учениците, класирани за участие в мобилността в Берлин, Германия по проект
2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”,
по секторна програма "Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Уважаеми ученици,

каним ви съвместно с Вашите родители на

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

за запознаване със следващите дейности, свързани с пътуването до Берлин, Германия и провеждането на триседмичен производствен стаж на реални работни места.

Срещата ще се проведе на 20.02.2014г. (четвъртък) от 17:00 часа в кабинет 7 на ПГ по ЛПС.

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.