Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 8 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес40
mod_vvisit_counterВчера250
mod_vvisit_counterТази седмица1132
mod_vvisit_counterТози месец646
mod_vvisit_counterВсичко787256

2012-1-BG1-LEO01-06859 Кулинарно пътешествие

Buon appetito, amici! /Добър апетит, приятели!/

На 21 януари 2013г. стартира Практическата подготовка на 22-та ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (07.04.-27.04.2013г.) в гр.Римини, Италия по проект "Кулинарно пътешествие-моята европейска практика”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

Смята се, че италианската кухня е една от трите най-добри кухни в света. Някога е дала основата на френската кухня и до определена степен е оказала влияние и върху други европейски кухни. Всеки, опитал веднъж италианските блюда, е вече техен неизменен почитател, постоянен любител на прекрасните й ястия от риба и месо, на разнообразно приготвените различни видове зеленчуци, на тестените изделия, сладоледите, плодовите десерти. Италианската кухня има традиционен характер и според производството на селскостопанските продукти се дели на три основни кулинарни зони: северна, средна и южна. Най-предпочитано е телешкото месо, макар че и от всички останали видове меса се правят вкусни ястия. Месото обикновено се задушава, пече или се приготвя на грил, като при последната обработка предварително то се налага с олио с прибавка на подправки и корени. Нерядко в менюто се включват пилета, за които италианците знаят чудесни рецепти с бяло вино, с домати, с чушки и т. н. Обичани са и останалите видове птици и дивеча например яребиците, фазаните, бекасите и пъдпъдъците.
Всичко това предизвиква страхотен интерес и непреодолимо желание час по-скоро да стане 7 април 2013г.!

Buon appetito, amici!

Лиляна Димитрова,
ръководител на практическата подготовка


coffee

bun

Психолого-педагогическа подготовка

На 17 януари 2013г. приключи Психолого-педагогическа подготовка на 22-та ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (07.04.-27.04.2013г.) в гр.Римини, Италия по проект "Кулинарно пътешествие-моята европейска практика”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

Обучението включваше лекции за народопсихологията на италианците и два тренинга за общуване и работа в екип. Интерактивните методи допаднаха на учениците, които се включиха активно в работата по групи. Усилията им бяха насочени към придобиване на знания и формиране на умения, които да им позволят бърза адаптация в непозната среда, толерантност към различни култури и езици и ефективно общуване с техните партньори.

На учениците предстои Професионална подготовка с продължителност 30 учебни часа. Обучението ще се проведе от г-жа Лиляна Димитрова - младши учител професионална подготовка.

Диана Доневска

 

Qualcuno parla italiano? Sì, lo vogliamo! /Някой говори ли италиански? Да, ние!/

На 13 януари 2013г. приключи езиковата подготовка на 22-та ученици от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (07.04.-27.04.2013г.) в гр. Римини, Италия по проект "Кулинарно пътешествие-моята европейска практика”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".

След успешно положен изпит по италиански език, ниво А2 - развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана технология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството, учениците получиха сертификати, удостоверяващи придобитите знания и умения по езика, формираха комуникативни навици и умения, необходими за всекидневното им и професионално общуване.

На учениците предстои Психолого-педагогическа подготовка с продължителност 10 учебни часа. Тя включва запознаване със стила на общуване в Италия, работа в екип, умения за адаптация в непозната среда, толерантност към различни култури и езици. Обучението ще се проведе от г-жа Диана Доневска - педагогически съветник.

Елза Божанова

 

ezikovo3

ezikovo4

Старт на обучението по италиански език

През месец ноември стартира езиковата подготовка на учениците от ПГ по ЛПС, които ще проведат триседмичната си производствена практика (07.04.-27.04.2013г.) в гр. Римини, Италия по проект "Кулинарно пътешествие-моята европейска практика”. Той се реализира по програма „Учене през целия живот”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, Дейност "Мобилност".
Обучението на 22-мата ученика от ПГ по ЛПС - Свищов, избрани на първи етап от подбора на ползватели, включва изучаване на италиански език, ниво А2 - развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана технология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството.
Курсът се провежда в рамките на 120 учебни часа от лицензирана фирма и ще завърши на 21.12.2012г. с изходящ тест. На издържалите ще бъде издаден сертификат за успешно проведена езикова подготовка.

Елза Божанова

ezikovo3

ezikovo4

Езикова подготовка

ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.