Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 9 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес386
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица1044
mod_vvisit_counterТози месец4043
mod_vvisit_counterВсичко799236

2012-1-BG1-LEO01-06859 Кулинарно пътешествие

"Кулинарно пътешествие - моята европейска практика"

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - гр. Свищов успешно приключи проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 „Кулинарно пътешествие – моята европейска практика”, по секторна програма "Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

През учебната 2013-2014 година, за втора поредна година възпитаници на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство гр. Свищов ще проведат производствената си практика зад граница. Учениците от професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" ще посетят Германия, гр. Берлин след спечелен от училището проект по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност"2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”.

Всички дейности по изпълнението на проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 „Кулинарно пътешествие – моята европейска практика” можете да намерите в секция: 2012-1-BG1-LEO01-06859 Кулинарно пътешествие – моята европейска практика от главното меню.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството”.

ОЧАКВАЙТЕ НИ!

Презентация за отчитане на проект "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика"

Семинар по проект "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика"

На 27 май 2013г. се проведе семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – град Свищов с партньор италианската фирма Sistema Turismo.

Гости на събитието бяха кметът на град Свищов г-н Станислав Благов, заместник-кметът г-н Пламен Александров, г-жа Върбинка Конова – секретар на Общината, г-жа Милена Богданова - Началник отдел "Образование", представители на други училища, културни институции, работодатели, родители, учители, ученици и медии. Модератор на събитието беше г-н Георги Йорданов.

Изявата започна с представяне на проекта от г-жа Веска Николоваръководител на проекта и директор на гимназията. След това продължи с презентация, в която бе проследена цялостната реализация на проекта – идея за кандидатстване, подготовка на документи, подбор на участници за педагогическа, езикова и културна подготовка (ПЕК), провеждане на ПЕК, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на проекта, представена от г-н Минко Николов - координатор на проекта.

От името на гимназията г-жа Николова поднесе благодарствено писмо на кмета г-н Благов за осигурения транспорт от Свищов до София и обратно на учениците, а той поздрави ползватели, учители и ръководители за успешната подготовка и реализиране на проектните дейности. След това участниците в мобилността Надя Русева, Красимира Йорданова, Мария Емилова и Антоанета Тончева представиха свои презентации, в които изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

В края на събитието г-жа Николова връчи сертификати на ползвателите – сертификат за проведена практика Europass на български и английски език, сертификат за професионална подготовка и сертификат за участие в Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика". Освен тези сертификати, по време на реализиране на дейностите по проекта, ползвателите са получили сертификат за владеене на италиански език – ниво А2, сертификат за проведената мобилност от компанията, в която са провели производствения си стаж и сертификат от италианския партньор Sistema Turismo. На всички присъстващи бяха раздадени брошури.

След връчването на документите всички присъстващи бяха поканени във фоайето на Община Свищов, където учениците бяха подредили различни традиционни италиански ястия, приготвени от тях по оригинални рецепти. Отзивите за пореден път доказаха, че  възпитаниците на ПГЛПС са млади специалисти, които могат успешно да се реализират както на българския, така и на европейския пазар на труда.

Елена Николаева
Покана за семинар за отчитане на дейностите по проект "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика"

П О К А Н А

за семинар проект
2012-1-BG1-LEO01-06859 „Кулинарно пътешествие – моята европейска практика”,
по секторна програма "Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Уважаеми ученици, родители, учители, директори, работодатели, представители на медиите,

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта

Ви кани на

С Е М И Н А Р

за отчитане на дейностите по проекта и връчване на сертификатите на участниците. След семинара ще можете да се насладите на италианската кухня, като опитате специалитети, подготвени от участниците в мобилността.

Семинарът ще се проведе на 27.05.2013г. (понеделник) от 14:00 часа в Зала 1 на Община Свищов.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Успешно завърши мобилността в Италия

На 27 април 2013г. приключи мобилността в Италия на групата от 20 ученици и двама ръководители от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов от професия "Готвач", където проведоха 3 седмична производствена практика в ресторанти и хотели в гр. Римини, Италия по Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

След пристигането си в България, участниците и техните ръководители Ивелина Енчева и Анета Владимирова споделиха своите впечатления от проведената мобилност, от работата в Италия, работата при италиански работодатели и направиха съпоставка с работата на реални работни места при български работодатели. Проектът обогати учениците освен с придобитите умения за приготвяне на различни видове традиционни италиански ястия, но и със запознаването с културата, традициите и начина на живот и работа в Италия, както и адаптиране в междукултурна среда.

Много са впечатленията от културните визити, планирани в програмата на мобилността. На 13 април 2013 година учениците посетиха Сан Марино, а на 20 април - Венеция, едно от най-прекрасните кътчета на Италия, което всеки трябва да посети през живота си!

За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

инж. Веска Николова – ръководител на проектаОще статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.