Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 2 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес514
mod_vvisit_counterВчера629
mod_vvisit_counterТази седмица1288
mod_vvisit_counterТози месец6001
mod_vvisit_counterВсичко785250

2019-1-BG01-KA116-062136 Европейски стандарти

Окончателно класиране за учители по проект „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по програма „Еразъм+”


 

 

Окончателно класиранe при подбора на ползватели - учители

по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" - 3 група.

 

 

Име, презиме, фамилия

 

Бал

 

1.

инж. Веска Симеонова Николова

33,00

2.

Еленка Асенова Николаева

32,00

3.

Цветелина Иванова Петкова

29,00

4.

инж. Зорница Ангелова Минчева

28,60

5.

инж. Пламен Йорданов Енчев

28,00

6.

Станка Минчева Койнова

25,40

7.

инж. Анета Владимирова Тодорова

25,40

8.

Даниела Иванова Минзилева

25,40

Резерви:

1.

инж. Ценка Йорданова Петкова

24,00

2.

Сребрина Йовкова Лилова

23,80

3.

инж. Татяна Любомирова Василева

19,30

 

Подробна таблица с резултатите от проведените предварителни подготовки и класирането може да видите ТУК.

Честито на класираните!

КПУМ

 

Приключи обучението по ИКТ на учителите от СПГ „Алеко Константинов” по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0От 13.01.2020 г. до 21.01.2020 г. в Център за професионално обучение - Свищов се проведе тематично обучение по ИКТ - "Облачни услуги в образованието" за преподавателите  от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов, които през месец април 2020 г. ще проведат едноседмично обучение в гр. Портсмут, Великобритания по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение". В подготовката по ИКТ участват 11-ет учители по предмети от професионалната подготовка, включително директор и зам-директор от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов. ИКТ-обучението се  проведе в рамките на 20 учебни часа. Водещи лектори на тематичния курс "Облачни услуги в обучението" бяха доц. д-р Веселин Попов и доц. д-р Петя Емилова от катедра "Бизнес информатика" при Стопанска академия "Д.А.Ценов"-Свищов. На 21.01.2020 г. преподавателите успешно положиха сертификационния изпит.

Константин Байрактаров,
КПУМ

1 2 3
4 5 6

Стартира подготовката по ИКТ на учителите от СПГ „Алеко Константинов” по програма Еразъм+ /3 гр/

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 13.01.2020 г. в Център за професионално обучение - Свищов стартира тематичната подготовка по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) на преподавателите от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов, които през месец април 2020 г. ще проведат едноседмично обучение в гр. Портсмут, Великобритания по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение". Партниращата организация е Training Vision-Великобритания, а петдневната работна програма в гр. Портсмут включва семинарни занятия и професионални визити.

Мобилността в гр. Портсмут цели подобряване на квалификацията на преподавателския състав чрез натрупване на международен опит, езикови компетентности и развитие на електронните умения на учители и администрация. Основен акцент е въвеждането на ИКТ в обучението по професионална подготовка след запознаване с европейския опит: създаване на електронно учебно съдържание по професионална подготовка и практическото използване на облачни технологии в образованието.

В подготовката по ИКТ участват 11-ет учители по предмети от професионалната подготовка, включително директор и зам-директор от СПГ „Алеко Константинов” - Свищов. ИКТ-обучението е предвидено да се проведе в рамките на 20 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и ще завърши в началото на 21.01.2020 г. със сертификационен изпит. Водещи лектори на тематичния курс "Облачни услуги в обучението" са доц. д-р Веселин Попов и доц. д-р Петя Емилова от катедра "Бизнес информатика" при Стопанска академия "Д.А.Ценов"-Свищов. Г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО-Свищов, приветства обучаемите и им пожела ползотворно и успешно обучение.

 

Константин Байрактаров,
КПУМ

1 2 3
4 5 6

Приключи обучението по английски за готвачите по Еразъм+ /1 гр./

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 10.12.2019 учениците от 11б клас в СПГ „Алеко Константинов”, участващи в проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение“ и обучаващи се в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Готвач”, приключиха успешно обучението си по английски език. Нашите ученици споделиха своите впечатления от езиковата подготовка:

Валентина Друмева: "Много съм доволна от това обучение. Научих много нови за мен неща. Забавлявахме се, докато учехме, което спомагаше за усвояването на материала. Преподавателката беше много внимателна и държеше да понаучим езика, за да бъдем подготвени за реални ситуации."

Камелия Станева: "Останах с много добри впечатления от курса. Заредих се с позитивни емоции и разширих знанията си за езика. Харесах обстановката и начина на преподаване."

Мутлу Сюнетчи: "Курсът по английски език беше страхотен. Лично аз го посещавах с удоволствие. Всички видяхме на какво ниво сме със знанията ни по езика и научихме доста нови неща. На моменти се забавлявахме, на моменти бяхме сериозни, а госпожата беше върхът!"

Кристина Абаджиева: "Благодарение на обучението разширих знанията си по английски език. Научих се да превеждам кулинарни текстове. Усвоих много думи..."

Татяна Илиева: "Курсът за мен беше много полезен и мина страхотно. Госпожата се държа много приятелски с нас и благодарение на старанието ми придобих знания за езика, които бих могла да използвам в бъдеще."

Цел на езиковата подготовка е да формира у учениците комуникативни умения по английски език, което ще улесни общуването им с работодатели и партньори по проекта. В предвидената програма е включена специфичната за професионалното направление терминология, което ще подпомогне учениците при адаптирането им в реална работна среда. Езиковите си умения учениците ще имат възможност да приложат по време на практиката си в гр. Корк, Ирландия.

Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто и окончателно класиране за подбор на ползватели. Обучението се проведе в Центъра за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - Свищов в рамките на 40 учебни часа с водещ лектор д-р Александрина Александрова и завърши успешно със сертификационен изпит.

 

Константин Байрактаров,
КПУМ

1 2 3
4 5 6

Приключи обучението по английски език за учителите по "Еразъм+" /3 гр./

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 5.12.2019 г. приключи езиковата подготовка по английски език на групата, съставена от учители на СПГ „Алеко Константинов” – Свищов по проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“. Акцент на обучението е развиване и затвърждаване на комуникативните умения за всекидневно и професионално общуване и усвояване на компютърната терминология на английски език.

"С участието си в това обучение имах възможността да се усъвършенствам в общуването на английски език. Усвоих специализирана терминология в областта на ИТ, която ще ми бъде необходима по време на мобилността в Англия. Методите на преподаване и поднасяне на материала бяха на високо ниво и изключително ефективни." - инж. Анета Владимирова.

"Благодарение на този курс опресних и разширих езиковите си компетентности и затвръдих знанията си по отношение на английската терминология в областта на ИТ." - инж. Пламен Енчев.

"Съдържанието на курса е актуално като тематика с насоченост към ИТ и съм доволна от начина на поднасяне на материала." - инж. Зорница Минчева.

"Впечатлена съм от методиката на преподаването." - Цветелина Петкова.

Eзиковата подготовка се базира на учебника English for Information Technologies (изд. Longman) с участието на 11 учители по предмети от професионалната подготовка, включително директор и зам-директор от СПГ „Алеко Константинов” – Свищов. Обучението проведе ст. преп. д-р Петър Тодоров в рамките на 40 учебни часа в Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и завърши с успешно положен сертификационен изпит.

 

Константин Байрактаров,
КПУМ

1 2 3
4 5 6
7 8 9
Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.