Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 7 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес320
mod_vvisit_counterВчера214
mod_vvisit_counterТази седмица1830
mod_vvisit_counterТози месец6543
mod_vvisit_counterВсичко785792

2020-1-BG01-KA116-078533 Европейска мобилност

Професионална подготовка на ресторантьорите по Еразъм+ (1 гр.)

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

През месец април и май 2021 г. се проведе професионалната подготовка на учениците от СПГ „Алеко Константинов“ - Свищов, които ще проведат своята двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Професионалната подготовка бе разделена на два модула. Ръководители на занятията бяха г-жа Ивелина Енчева и г-жа Лиляна Димитрова.

Под ръководството на г-жа Ивелина Енчева участниците в проекта имаха възможност да се запознаят с особеностите и традициите в италианската кухня, смятана за една от най-добрите кухни в света. Запознаха се с историята на италианската паста, нейните съставки, начин на приготвяне на тестото и технологични изисквания, приготвяне на прясна и суха паста с плънка. С голям интерес приготвиха канелони с рикота и спанак, лазяня, пене огретен,  пъстра фритата, бишкоти с бадеми.

По време на занятията с г-жа Лиляна Димитрова участниците се запознаха с технологията на приготвяне на паста, спагети, и фарфале. Под формата на презентация им бяха показани специфичните подправки използвани при приготвянето на италианските сосове, както и правилата за съчетаване на паста със сос. С лекота направиха познатите основни сосове за паста – Карбонара и Болонезе. Интерес у тях предизвикаха съставките и технологията на приготвяне на сос Аматричана и класическият италиански доматен сос.

С голямо любопитство направиха традиционните италиански десерти панна кота и неустоимото италианско джелато, които с удоволствие дегустираха. Най-близки и познати за учениците бяха пиците. Надградихме знания за приготвянето на тесто за пица, използвани брашна и съставки. Естествено приготвихме и класическите асортименти пица - Маргарита, Куатро Формаджо, Калцоне и Прошуто фунги. Италианската кухня има богата и интересна история, а кулинарните традиции силно се отличават от българските. Разнообразна и богата на вкусове, тя изкушава и най-строгите хранителни въздържатели. Учениците с нетърпение очакват провеждането на своята лятна практика в Римини.

Лиляна Димитрова
Ивелина Енчева

1 2 3
4 5 3
4 2 3

Крайно класиране по проект „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по програма „Еразъм+”

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 

Крайно класиране при подбора на ползватели
по проект 2020-1-BG01-KA116-078533
„Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето”
по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани",
Сектор "Професионално образование и обучение"

Крайно класиране на ученици от професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг"- 1 група. Списък може да видите ТУК.

Крайно класиране на ученици от професионално направление "МПС, кораби и въздухоплавателни средства"- 2 група. Списък може да видите ТУК.

Крайно класиране на ученици от професионално направление "Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника"- 3 група. Списък  може да видите ТУК.

Крайно класиране на учителите по професионална подготовка, включително директор и заместник-директор. Списък може да видите ТУК.

Честито на класираните!

КПУМ

 

Обучение по немски език по Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

СПГ „Алеко Константинов” възобнови дейностите по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“, с което започна езиковата подготовка по немски език за учениците, изучаващи професиите  „Техник по транспортна техника” (11а - 2гр.)  и „Техник на компютърни системи” (11б - 3гр.), за които е предвидено да проведат двуседмични производствени практики (мобилности) в Германия през месец юли 2021 г. Акцент на езиковата подготовка е развиване на комуникативните умения за формиране на навици, необходими за всекидневно и професионално общуване. Обучението по немски език провежда д-р Виктор Монев от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов. Учениците учат немски език хибридно според графика за присъствено и дистанционно обучение. Езиковата подготовка ще завърши с полагане на сертификационен изпит. Да пожелаем успех на нашите ученици, участващи в проекта!

КПУМ

 

1 2 3
4 2 3

Първо класиране за учители по проект „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по програма „Еразъм+”

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

teacher

Първи етап на класиранe при подбора на ползватели - учители

по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" - Приоритетно направление ІІI „Повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти по професионална подготовка” от Стратегията за интернационализация на училището - 4 група.


Класирани за втори етап за провеждане на ПЕК
(педагогическа, езикова и културна подготовка)

 

Име, презиме, фамилия

 

Бал

 

1.

инж. Веска Симеонова Николова

31,00

2.

Еленка Асенова Николаева

30,00

3.

Станка Минчева Койнова 

25,40

4.

Цветелина Иванова Петкова

24,50

5.

Сребрина Йовкова Лилова

22,40

6.

инж. Зорница Ангелова Минчева

22,00

7.

инж. Ценка Йорданова Петкова

19,70

8.

Даниела Иванова Минзилева

19,00

9.

инж. Минко Христов Николов

15,10

 

Подробни данни относно класирането можете да видите --> ТУК.

КПУМ

Име, презиме, фамилия

Бал

1

инж. Веска Симеонова Николова

25

2

инж. Зорница Ангелова Минчева

22

3

Еленка Асенова Николаева

21

4

инж. Анета Владимирова Тодорова

21

5

Лиляна Любомирова Димитрова

19

6

инж. Ценка Йорданова Петкова

18

7

Станка Минчева Койнова

18

8

Цветелина Иванова Петкова

17

9

инж. Анатолий Митков Парашкевов

15

10

Сребрина Йовкова Лилова

13

11

инж. Диана Великова Петкова

11

Първа родителска среща по проект Еразъм+ за 2020-2021 учебна година

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28.10.2020 г. в СПГ „Алеко Константинов” се проведе първа родителска среща по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“.

По проекта три групи ученици от 11 клас ще проведат двуседмични производствени практики (мобилности) в страни от Европейския съюз през м. юли 2021 г., както следва:

- 5 ученици от 11б (1 гр.) - професия „Ресторантьор“ в Римини, Италия;  
- 7 ученици от 11а (2 гр.) - професия „Техник по транспортна техника” в Берлин, Германия;
- 5 ученици от 11б (3 гр.) - професия „Техник на компютърни системи” в Берлин, Германия.

На срещата ръководителят на проекта инж. Веска Николова - Директор на СПГ „Алеко Константинов” и г-н Минко Николов - координатор на проекта, запознаха присъстващите родители и ученици с целите и дейностите по проекта, условията и реда за включване в мобилността и отговориха на възникнали въпроси. На срещата се Обърна се внимание и на епидемичната обстановка в Европа.

Избраните след първо класиране ученици ще преминат няколко етапа на подготовка - езикова, професионална, културна и психолого-педагогическа. След приключване на тези предварителни подготовки ще бъде направено окончателното класиране за отделните целеви групи. Срещата се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Константин Байрактаров,
КПУМ

 

1 2 3
4 2 3
Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.