Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 7 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес382
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица1040
mod_vvisit_counterТози месец4039
mod_vvisit_counterВсичко799233

2018-1-BG01-KA102-047382 Обучение чрез работа

Професионална подготовка за мебелистите

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28-ми март приключи професионалната подготовка на учениците от специалност „Производство на мебели“, които в началото на месец юли ще отпътуват за Берлин – столицата на Германия, за да проведат там своята триседмична производствена практика. Това ще стане възможно чрез участието им в Проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“.

В продължение на 30 часа участниците в проекта имаха възможност да се запознаят с мебелния бранш в Германия, успешните модели в бранша на IKEA, XXXLutz И Hoffner и пазарът на мебели в страна, смятана за един от най-големите производители на мебелни изделия в света. Целта на проведената предварителна подготовка по професията бе усвояване и надграждане на знания за видовете материали, използвани в мебелното производство, техните характеристики, предимства и недостатъци, специализирания софтуер за проектиране и конструиране на мебели и интериор, иновациите и автоматизирането на производствения процес, както и различните начини за изработване на декоративни елементи и ефекти на изделията от дървесина и дървесни плоскости. Особен интерес у ползвателите предизвикаха практическите занятия, по време на които те имаха възможност сами да използват различните ръчни инструменти и дървообработващи машини, за да разкроят, обработят и сглобят мебелно изделие. Предизвикателство за учениците се оказа изработването на сервитьорски шкафове с пуш-бутони с магнит за плавно отваряне и затваряне, при което не е необходимо да се монтират дръжки и мебелите придобиват по-изчистен вид.

За участниците в проекта практическата подготовка е от особена важност за тяхното професионално развитие и увереност в собствените сили и възможности. Вярвам, че по време на мобилността в Берлин, Германия, учениците ще се представят на високо професионално ниво и ще надградят своите знания и умения по избраната от тях професия.

Калушко Николаев

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Родителска среща по Еразъм+ /2 група/

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 21.03.2019 г. /четвъртък/ от 17.30 ч. се проведе родителска среща по повод изпълняването на проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" и във връзка с уточняването начина на пътуване и условията на пребиваване по време на мобилността с учениците от XI "а" клас - професия "Електромонтьор" и XII "а" клас - професия "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации", които ще проведат от 30 март до 21 април 2019 г. производствената си практика в гр. Портсмут, Англия с ръководител инж. Елза Генчева.

Екипът на проекта

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Професионална подготовка на ресторантьорите по Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

През февруари и март се проведе професионалната подготовка на ресторантьорите от СПГ „Алеко Константинов”, които ще проведат триседмичната си производствена практика Римини, Италия по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация”. Той се реализира по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг “.

В продължение на 30 часа (25.02-15.03.2019 г.) участниците в проекта имаха възможност да се запознаят с особеностите и традициите в италианската кухня, смятана за една от най-добрите кухни в света. Всеки, опитал веднъж италианските блюда, става ценител на прекрасните ястия от риба и месо, на разнообразно приготвените зеленчуци, на тестените изделия, сладоледите, плодовите десерти. Италианската кухня има богата и интересна история, а кулинарните традиции силно се отличават от българските. Разнообразна и богата на вкусове, тя изкушава и привлича почитатели от цял свят.

Учениците в часовете по професионална подготовка се запознаха с историята на италианската паста, нейните съставки, начин на приготвяне на тестото и технологични изисквания, приготвяне на прясна и суха паста с плънка. С интерес направиха класическите канелони, равиоли, тортелини, спагети и други тестени асортименти. Предизвикателство за тях се оказаха някои основни сосове за паста, техните съставки и технология на приготвяне. Запознаха се и със специфичните подправки, използвани в италианската кухня и правилата за съчетаване на паста със сос. Най-вкусни и познати за младите ресторантьори се оказаха основните видове пици и традиционните италиански десерти.

Учениците с нетърпение очакват своята лятна практика в Римини.

Валерия Манова

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Културна подготовка за преподавателите по Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 18 март 2019 г. се проведе културната подготовка с преподавателите от СПГ „Ал. Константинов“, участващи в проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“
Целта на културната подготовка беше да се запознаят учителите с Германия като история, география, икономика и култура. В подготовката участваха осемте учители, които са класирани за участие в мобилността. През април те ще имат възможност да проведат едноседмична мобилност в Берлин, Германия с цел запознаване със специфичната методика на дуалното обучение.
Преподавателите обсъдиха системата на дуалното обучение и разгледаха презентационни материали за забележителностите на Берлин и околностите му, които им предстои да посетят.

Константин Байрактаров
Председател на КПУМ

1 2 3
4 5 6

Педагогико-психологическа подготовка с електромонтьорите и топлотехниците по Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

През месец март в рамките на 10 учебни часа се проведе педагогико-психологическа подготовка с учениците от XI "а" клас - професия "Електромонтьор" и XII "а" клас - професия "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации", участващи в проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“. Целта на педагогико-психологическата подготовка е запознаване на учениците с манталитета и обноските на англичаните и със стила на общуване във Великобритания, работа в екип, умения за адаптация в непозната среда и толерантност към различните култури и езици.

Подготовката с учениците, предвидена за периода 11-15.03.2019 г., проведе Галя Недялкова – педагогически съветник в СПГ „Ал. Константинов” – Свищов. На учениците им предстои производствена практика от 30 март до 21 април 2019 г. в гр. Портсмут, Англия с ръководител инж. Елза Генчева.

Константин Байрактаров
Председател на КПУМ

1 2 3
4 5 6

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.