Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 53 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1
mod_vvisit_counterВчера320
mod_vvisit_counterТази седмица1187
mod_vvisit_counterТози месец4110
mod_vvisit_counterВсичко783359

2018-1-BG01-KA102-047382 Обучение чрез работа

Елекромонтьори и топлотехници от СПГ в Портсмут

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

Ученици от СПГ „Алеко Константинов“, обучаващи се в професионално направление „Електротехника и енергетика“, професия „Електромонтьор“ и професия „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации“ проведоха практическо обучение от 30.03.2019 до 21.04.2019г. в Порстмут, Великобритания по проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация“ по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани“, сектор: „Професионално образование и обучение“. Партньор при провеждането на мобилността беше Training Vision.

Всчики ние бяхме топло посрещнати на летище „Хийтроу“ от Валерия Викари - представител на фирмата партньор. Тя се погрижи за настаняването ни в хотела. От нея получихме комплект за добре дошъл, включващ раница, карти за пътуване с градския транспорт и туристически брошури. През първите два дни от престоя се запознахме с историята на Портсмут, като разгледахме културните забележителности и административните сгради. Предвидените разходки ни помогнаха да се потопим в атмосферата на крайбрежното градче.

След това започна теоретичното и практическото обучение на учениците. Теоретичната част бе под формата на семинар с лектор д-р Тайло, преподавател в Техническия университет на Портсмут. Основни акценти в семинара бяха ползите от еко енергията и възобновяемите източници на енергия, както и иновациите в технологиите за пестене на енергия. Сред участниците в мобилността голям интерес предизвикаха темите за електромобилите - зарядните станции, новите хибридни модели на различни производители, последните иновации в електромобилостроенето в света и законодателните преференции при закупуване и употреба на електромобили на различните държави с цел опазване на околната среда.

Учениците се запознаха с практиката във Великобритания да се употребява комбинирана енергия от възобновяеми и традиционни източници на енергия, като целта е в бъдеще използването на екоенергия да е максимално.

При практическата част от обучението представителите на гимназията бяха разделени на работни групи, които трябваше да обмислят какви иновации в сферата на електрическата енергия биха използвали в различни обекти - супермаркет, училище, дом и да презентират работата на групата пред останалите.

Ние посетихме и цех за рециклиране на електронни устройства - лаптопи, копирни машини, монитори и др. На място се запознахме с технологичната последователност на процеса на рециклиране.

По време на визитата разгледахме два колежа, намиращи се в град Портсмут: Портсмутския колеж и колежа „Хайбъри“. Съвременната материално-техническа база и практически ориентираното обучение привлякоха вниманието на учениците и те с интерес участваха в предвидените беседи.

Партньорите от Training Vision ни организираха културна визита на столицата на Великобритания – Лондон. Посетихме Станция „Виктория”, Бъкингамския дворец, Уестминстърското абатство, площадите „Трафалгар” и „Лестър”, улица „Оксфорд”, Лондонското метро, Пикадили Съркъс и други забележителности.

При приключването на мобилността ползвателите по проекта получиха сертификати за придобити нови умения и компетентности.

инж. Елза Генчева, учител по теория и практика на специалността и ръководител на групата

1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15
16 17 18
19 20 21

Окончателно класиране за Трета група по проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

Окончателно класиране при подбора на ползватели

по проект 2018-1-BG01-KA102-047382

„Обучение чрез работа за успешна професионална реализация”

по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение",

"Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло" - 3 група

След проведените предварителни подготовки (езикова, професионална и културна) Комисията по подбор на участници в мобилността (КПУМ) изготви окончателно класиране. Седем ученици отиват на производствена практика в Берлин, Германия. Трима ученици са резерви. Окончателното класиране може да видите ТУК.

Подробна таблица с данни за първо, второ и окончателно класиране може да видите ТУК.

 

erasmus-2018-1

 Честито на класираните!

Окончателно класиране за Първа група по проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

Окончателно класиране при подбора на ползватели

по проект 2018-1-BG01-KA102-047382

„Обучение чрез работа за успешна професионална реализация”

по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение",

професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" - 1 група

След проведените предварителни подготовки (езикова, професионална и културна) Комисията по подбор на участници в мобилността (КПУМ) изготви окончателно класиране. Седем ученици отиват на производствена практика в Римини, Италия. Трима ученици са резерви. Окончателното класиране може да видите ТУК.

Подробна таблица с данни за първо, второ и окончателно класиране може да видите ТУК.

 

erasmus-2018-1

 Честито на класираните!

Културна подготовка за ресторантьорите

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

И тази година ученици от професия „Ресторантьор“ ще проведат производствената си практика в чужбина по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение", Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Мястото ще бъде красивия курортен италиански град Римини. Затова те преминаха през няколко обучения, като едно от тях е културна подготовка, която се състоя в края на месец март. Участие взеха 10 ученици от XIб клас, които се запознаха с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Италия.

Обучението беше проведено под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Разделени по групи учениците подготвиха презентации, разказващи за историческите забележителности на Италия и Римини, градът в който ще бъде проведена производствената им практика. Културната подготовка приключи с тест, оценката от който ще бъде прибавена към състезателния бал и ще определи кои седем ще заминат за Адриатическата Ривиера. Освен знанията и уменията по професията учениците ще се докоснат и до една древна култура, поставила началото на европейската цивилизация. Елза Божанова

Елза Божанова

1 2 3
4 5 6

Психологическа подготовка за учителите

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28-ми март се проведе психологическата подготовка за учителите, участващи в проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“. Целта на подготовката е запознаване на учителите с манталитета и обноските на германците. Подготовката проведе Галя Недялкова – педагогически съветник в СПГ „Ал. Константинов” – Свищов.

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.