Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 8 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес82
mod_vvisit_counterВчера173
mod_vvisit_counterТази седмица1441
mod_vvisit_counterТози месец4364
mod_vvisit_counterВсичко783613

2017-1-BG01-KA102-036034 Практическо-ориентирано

Приключи обучението по немски език

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

2

Започна „борбата” за място в групата за участие в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”.

На 11 декември 2017 година успешно приключи сертификационния изпит по Немски език А1 по договор между Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов" гр. Свищов и Стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов" гр. Свищов. Чуждоезиковото обучение е част от проект по Еразъм +, като Центърът за професионално обучение осъществи обучителния процес в Учебна база "Проф. Бъров" гр. Свищов чрез своя лектор ст. преп. д-р Виктор Монев.

Нека да пожелаем на всички участници успех в предстоящите подготовки и след това и в крайното класиране.

инж. Минко Николов - координатор на проекта

3 3 3
3 3 3

Старт на езиковата подготовка по испански език

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

На 06.11.2017г. учениците от СПГ „Алеко Константинов” обучавани по професия „Ресторантьор” започнаха подготовка за своята производствена практика, която ще се проведе през месец юли в Малага, Испания по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество”по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

Подготовката стартира с обучение по испански език ниво А1 от Европейската езикова рамка. Негова цел е да формира у учениците комуникативните умения и усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно ресторантьорството. Добрата езикова подготовка ще допринесе за по-лесната адаптация на учениците в новата за тях работна среда.

В обучението ще вземат участие 13 ученици, избрани на първи етап от подбора на ползватели. То ще се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов, с преподавател д-р Александрина Александрова и ще завърши през февруари 2018 година със сертификационен изпит. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

На откриването г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО - Свищов, представи предстоящите дейности и пожелала успех на обучаемите.

инж. Минко Николов - координатор на проекта

2 2 2

Старт на езиковата подготовка по немски език

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

На 16.11.2017г. (понеделник) стартира езиковата подготовка по немски език на учениците от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов". С езиковото обучение започна предварителната подготовка (педагогическа, езикова и културна) на учениците от XI и XII клас, професионално направление „Моторни превозни срества, кораби и въздухоплавателни средства”, професия Техник по транспортна техника, специалност „Автотранспортна техника”, класирали се на първите 13 места от Комисията за подбор на участници в мобилността. Езиковата подготовка ще даде възможност на учениците успешно да се справят с предизвикателствата на новата работната среда в Берлин, Германия по време на триседмичната си производствена практика по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

Обучението включва изучаване на немски език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на автотранспортната техника. Ще се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и ще завърши през месец декември 2017 година със сертификационен изпит. На успешно завършилите ще бъде издаден сертификат по немски език за ниво А1 от от Европейската езикова рамка. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

На откриването присъства г-н Тони Вързалов, определен за придружаващ учител по време на мобилността. Г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО-Свищов, приветства обучаемите, представи в резюме предстоящите дейности и преподавателя по немски език д-р Виктор Монев.

инж. Минко Николов - координатор на проекта

2 2 2
2 2 2
2 2 2

Първо класиране за подбор на ползватели

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 

smiling-female-chef

Резултати от първи етап за класиране в подбор на ползватели по проект 2017-1-BG01-KA102-036034

„Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”

по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение"

След направеното класиране по низходящ ред за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг" комисията избра 13 ученици за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка) - 1 група.

Списък на класираните за провеждане на ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка)

След направеното класиране по низходящ ред за професионално направление "Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства" комисията избра 13 ученици за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка) - 2 група.

Списък на класираните за провеждане на ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка)

 

 

Първа родителска среща по проект „Практическо ориентирано обучение с европейско качество”

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

На 11.10.2017 година в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе първа родителска среща по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо ориентирано обучение с европейско качество” по програма  „Еразъм+”, Ключова дейност 1: ”Образователна мобилност на граждани”. В изпълнението на проекта се включват две целеви групи.

Първата група е от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия Ресторантьор, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение” и влючва 10 ученика от 11б клас. Те ще проведат своята производствена практика в град Малага, Испания в рамките на три седмици през месец юли 2018 година.

Втора група е от професионално направление „Моторни превозни срества, кораби и въздухоплавателни средства”, професия Техник по транспортна техника, специалност „Автотранспортна техника” и влючва 10 ученика от 11г и 12г клас. Те ще проведат триседмична производствена практика в град Берлин, Германия през месец април 2018 година.

На срещата присъстваха ръководителят на проекта инж.Веска Николова - Директор на гимназията, г-н Минко Николов - координатор на проекта, учители, родители и ученици. Г-жа Николова запозна присъстващите с целите и дейностите по проекта, условията и реда за включване в мобилността и представи ръководителите на двете групи.

Класираните ученици ще преминат няколко етапа на подготовка: езикова, професионална, културна и психолого-педагогическа. След приключване на тези предварителни подготовки ще бъде направено окончателното класиране.

Анета Владимирова
Й
онка Петрова

2 3 4
5 6 7
8 9 10
11 12 13
14 15 16

На 17 март 2017г. приключи обучението по испански език на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, участващи в проект 2016-1-BG01-KA102-023470 „Испанският опит в кулинарното изкуство” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Обучението включваше изучаване на испански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно  в  ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - Свищов с лектор хон. преп. Луис Контрерас.

Г-жа Татяна Друмева – секретар на Центъра, поздрави участниците с успешното приключване на занятията и разясни формàта на изпита. Постиженията на учениците се оценяваха от г-н Луис Контрерас – преподавател по испански език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и директор на Испанския културен център в гр. Велико Търново, г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО към СА „Д. А. Ценов” – гр. Свищов и г-жа Елена Николаева, преподавател по чужди езици в ПГ по лека промишленост и строителство.

Изпитът протече в две части. Първата беше решаване на писмен тест, а във втората учениците представиха на испански език рецепти за традиционни ястия от българската национална кухня. Гости на устния изпит бяха преподаватели от гимназията, който също изучават испански език по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение". Презентациите на учениците, тяхното поведение и познания по испански език, демонстрирани по време на представянето им за пореден път доказаха, че за младите, амбициозни и способни хора няма непостижими неща.

През месец април предстои връчване на сертификатите за проведеното езиково обучение по испански език, ниво на владеене А1 по Европейската езикова квалификационна рамка на учениците от ПГ по лека промишленост и строителство, но това не е краят на ПЕК (професионална, езикова и културна подготовка). От следващия месец започва професионалната подготовка на учениците с ръководители г-жа Ивелина Енчева и инж. Анета Владимирова, а след това културната и психологопедагогическа подготовки.

Нека пожелаем на учениците да преминат успешно предвидените ПЕК, за да се справят с предизвикателствата на новата за тях работната среда в Испания.

Елена Николаева

 

Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.