Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 4 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес78
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица390
mod_vvisit_counterТози месец3309
mod_vvisit_counterВсичко612470

2017-1-BG01-KA102-036034 Практическо-ориентирано

Сертификати по испански език

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

Езиковата подготовка на класираните учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” от XI б клас, професионално направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг, професия Ресторантьор, специалност Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения, приключи с връчване на сертификати на 15.03.2018г.

Езиковата подготовка ще даде възможност на учениците успешно да се справят с предизвикателствата на новата работната среда в Малага, Испания по време на триседмичната си производствена практика по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение” с придружаващ учител г-жа Анета Владимирова.

Обучението включи изучаване на испански език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения и усвояване на специализирана терминология в областта на ресторантьорството. То се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов и завърши през месец февруари 2018 година със сертификационен изпит.

На успешно завършилите доц. д-р Христо Сирашки – Директор на Центъра, тържествено връчи сертификатите. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

Гости на събитието бяха учители, служители и ученици от гимназията.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – ръководител на проекта.

Освен от Директора на ЦПО и Директора на гимназията, учениците бяха поздравени за постигнатите резултати и от своя лектор - преподавателя по испански език д-р Александрина Александрова. Най-изявените от тях Гергана Божанова, Антоанета Атанасова и Константин Симеонов получиха и грамоти за отличните си постижения от СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов.

И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия „Видеосат”.

инж. Ценка Петкова

2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 24
2 2 2

Окончателно класиране за подбор на ползватели

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 

hybrid-1030x595

Резултати от окончателно класиране за подбор на ползватели по проект 2017-1-BG01-KA102-036034

„Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”

по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение"

След направеното класиране по низходящ ред за професионално направление "Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства" комисията избра 10 ученици за провеждане на мобилността в Берлин, Германия - 2 група.

Списък на класираните за провеждане на мобилност в Берлин, Германия

Германия – многообразието и точността

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

На 7 февруари 2018г. приключи културната подготовка по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група.

В нея участваха 13 ученици от XI и XII класове. Целта й бе участниците в мобилността да се запознаят с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Германия. Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Разделени по групи учениците също подготвиха презентации, представящи историческите забележителности на Германия и Берлин, градът в който ще бъде проведена производствената практика на учениците. Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят успешно с пребиваването си в Германия. Всички ученици са мотивирани и вярвам, че и с помощта на ръководителя си ще преодолеят трудностите и предизвикателствата на новата среда.

Елза Божанова

2 2 2
2 2 2

Професионална подготовка на техниците по транспортна техника

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

Обучението на учениците участващи в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо ориентирано обучение с европейско качество“ по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, професия „Техник на автотранспортна техника“, се проведе през периода от 08 до 28 януари 2018 година, съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на производствената подготовка бе запознаване с програмата на практиката и условията на работа в сервизите за ремонт на автотранспортната техника в Германия.

Голяма част от подготовката бе проведена под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Наред с малко познатите от текущото обучение на системите за едноточково и многоточково впръскване, HDI common rail /обща рама/ и Pumpe duse /помпа дюза/ се дискутираха и новостите в някои автомобили от групата VAG, предимствата и недостатъците на хибридните автомобили. Отделено бе внимание и на теми, свързани със значението на електронните системи в автомобилите. За някои от учениците бяха новост и съвременните усъвършенствани системи за безопасност, сигурност, управление и комфорт на автотранспортната техника, които се срещат в по-известните марки немски автомобили.

Особен интерес в участниците предизвикаха практическите занятия с компютърната диагностика на автомобила, където имаха възможност сами да се убедят в начина на откриване на неизправностите за даден автомобил, запознаха се с четенето и изтриването на информация за възникнали грешки в контролерите.

Убеден съм, че знанията, придобити по време на професионалната подготовка ще събудят у учениците любопитство, желание и интерес към овладяване и възприемане на новостите в автотранспортната техника.

Илиян Ирманов

 

2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2

Връчване на сертификати по немски език

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

1

Езиковата подготовка на класираните учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” от XI и XII клас, професионално направление „Моторни превозни срества, кораби и въздухоплавателни средства”, професия Техник по транспортна техника, специалност „Автотранспортна техника”, приключи с връчване на сертификати на 23.01.2018г.

Езиковата подготовка ще даде възможност на учениците успешно да се справят с предизвикателствата на новата работната среда в Берлин, Германия по време на триседмичната си производствена практика по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение” с придружаващ учител г-н Тони Вързалов..

Обучението включи изучаване на немски език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения и усвояване на специализирана терминология в областта на автотранспортната техника. То се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов и завърши през месец декември 2017 година със сертификационен изпит.

На успешно завършилите доц. д-р Христо Сирашки – Директор на Центъра, тържествено връчи сертификатите. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

Гости на събитието бяха учители, служители и ученици от гимназията.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – ръководител на проекта.

Освен от Директора на ЦПО и Директора на гимназията учениците бяха поздравени за постигнатите резултати и от своя лектор - преподавателя по немски език д-р Виктор Монев. Най-изявените от тях Мариел Добрев и Кристиян Георгиев получиха и грамоти за отличните си постижения от СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов.

И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия „Видеосат”.

инж. Ценка Петкова

2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
Още статии...

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.