Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 1 посетител в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес156
mod_vvisit_counterВчера332
mod_vvisit_counterТази седмица905
mod_vvisit_counterТози месец5266
mod_vvisit_counterВсичко561580

2016-1-BG01-KA102-023470 Испанският опит

Ученици и учители от ПГ по ЛПС на обучение в Испания през 2017 г.

 

 

 

За пета поредна година ПГЛПС спечели проект по програма „Еразъм +” - „Испанският опит в кулинарното изкуство". Ученици от X б клас по професия „Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки” ще проведат триседмична производствена практика във Валенсия, Испания през м. юли 2017 г.

Мобилността предвижда участието на 12 ученици, които ще преминат предварителна подготовка по професионална, културна, психолого-педагогическа подготовка и испански език. След приключването й комисия ще направи класиране по състезателен бал и ще определи 9 участници, които ще заминат за Валенсия.

Чрез участието си в проекта учащите ще придобият знания и умения по изучаваната професия в реална среда, ще усвоят спецификите за приготвяне на средиземноморски специалитети, ще подобрят своето личностно развитие и комуникативните си умения на новия за тях испански език.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство ще си сътрудничи с партньорска организация за издаването на Europass сертификати на участниците и изпълнение на ECVET процедурите за валидиране и признаване на знания и умения, придобити по време на провеждане на производствения стаж в Испания.

Популяризирането на придобитите при мобилността  компетентности ще съдействат за повишаване на мотивацията за учене, качеството на професионалното образование и успешната реализация на младите хора на европейския трудов пазар.

По същата програма гимназията спечели още един проект „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене". Проектът предвижда изпращането на 6 учители по общообразователна и професионална подготовка от нашето училище на квалификационно обучение отново във Валенсия, Испания през м. септември 2017 г.

Също като учениците и учителите ще преминат през предварителни обучения, след което по определени критерии ще бъдат избрани шестте участници.

Участието в проекта има за цел  стимулиране на иновациите и повишаване на качеството на преподаването и обучението чрез прилагане на европейския опит.

По време на мобилността учителите  ще проведат обучителен курс на тема „ИКТ за преподаване и учение” и ще получат Europass сертификати за признаване на придобитите знания и умения.

Даниела Минзилева и Елза Божанова

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2016-1-BG01-KA102-023470 "Испанският опит в кулинарното изкуство" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов

ОРГАНИЗАЦИЯ ИНИЦИАТОР НА ПРОЕКТА

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство е организация с традиции в професионалното образование и обучение. Дейността й започва през 1963 година, като Професионално – техническо училище по строителство. През 2000 година гимназията се обединява със СПТУ по лека промишленост и придобива облика, който има днес. Гимназията предоставя на младите хора избор за обучение по шест професионални направления и подготвя кадри в сферата на леката промишленост, дървообработването, строителството, енергетиката, машиностроенето и ресторантьорството.

Приоритет на гимназията е подобряване на качеството на професионалното образование и ориентирането му към задоволяване потребностите на пазара на труда. Училището се стреми да подготви учениците си като добри специалисти, стремящи се към постоянно професионално развитие и усъвършенстване, които успешно да се реализират на европейския пазар на труда.

ESMOVIA

ОРГАНИЗАЦИЯ ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТА - ИСПАНИЯ

ESMOVIA е испанска компания, намираща се във Валенсия и организира управлението на европейски проекти за мобилност.

Има персонал до 20 души, занимаващи се с международна мобилност. Като приемаща организация приема стажанти, работници, ученици и учители, идващи от цяла Европа и осигурява качествени работни места и професионални образователни програми в различни професионални области. Организира професионални посещения, семинари и социо-културни програми. Организацията е специализирана в предоставянето на стажове, обучение , образователни програми и учебни посещения на млади хора и възрастни, идващи от цяла Европа.

Компанията вярва, че транснационалната мобилност като един от най-важните начини за получаване на нови компетентности (знания, умения и нагласи ), с цел да се подобри личностното развитие на участниците и пригодност за заетост в европейския пазар на труда. Поради тази причина, основната цел е да предложи на качествени програми, така че участниците да получат максимална полза от испанския опит и да придобият личен опит. Компанията предлага широка гама от услуги за повишаването на професионалната ориентация на фона на променящата се работна среда, за мерки за насърчаване на иновативни подходи в обучението през целия живот.

ESMOVIA е основател и партньор на мрежата на образованието за обучение (ETN Network), която има фирми в Италия, Великобритания, България и Германия, като всички са специализирани в управлението на европейските програми за обучение.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование" и проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.