Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 5 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес146
mod_vvisit_counterВчера237
mod_vvisit_counterТази седмица915
mod_vvisit_counterТози месец6713
mod_vvisit_counterВсичко732926

Партньори

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

spg

ОРГАНИЗАЦИЯ ИНИЦИАТОР НА ПРОЕКТА

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" е организация с традиции в професионалното образование и обучение. Дейността й започва през 1963 година, като Професионално – техническо училище по строителство. През 2000 година гимназията се обединява със СПТУ по лека промишленост и до 2017г. носи името Професионална гимназия по лека промишленост и строителство. През 2016г. училището приема ученици от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", с което се обогатяват професиите, по които се извършва обучение. От 2017г. училището променя името си на Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" и придобива облика, който има днес. Гимназията предоставя на младите хора избор за обучение по осем професионални направления и подготвя кадри в сферата на леката промишленост, дървообработването, строителството, енергетиката, машиностроенето, ресторантьорството, електрониката, компютърните системи и автотранспортната техника.

Приоритет на гимназията е подобряване на качеството на професионалното образование и ориентирането му към задоволяване потребностите на пазара на труда. Училището се стреми да подготви учениците си като добри специалисти, стремящи се към постоянно професионално развитие и усъвършенстване, които успешно да се реализират на европейския пазар на труда.

http://www.pglps-svishtov.com

BERLINK

ОРГАНИЗАЦИЯ ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТА - ГЕРМАНИЯ

BERLINK e немска компания, свързана с развиването на международни проекти по програма „Учене през целия живот”-„Леонардо да Винчи” и „Еразъм”. Oрганизацията планира и управлява проекти за обучение в Берлин. Има персонал до 20 души, занимаващи се с международна мобилност. Като приемаща организация приема стажанти, работници и учители, идващи от цяла Европа и осигурява качествени работни места и професионални образователни програми в различни професионални области. Организира професионални посещения, семинари и социо-културни програми.

BERLINK е част от Европейската мрежа за обучение (ETN Group), която има дружества в Италия, Испания, Обединеното кралство и България, всички в управлението на европейска специализирана програма за обучение. Берлин е един от най-завладяващите градове в Европа и е идеалното място за плодотворно обучение и трупане на житейски опит.

BERLINK изпълнява поръчки за професионално обучение от страни от цяла Европа, предлагайки им разнообразни пътища за мобилност.

 

Training Vision

ОРГАНИЗАЦИЯ ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТА - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Training Vision е акредитиран център и предлага езикови курсове с квалифицирани преподаватели и подготовка за изпитите GESE, ISE, SEW.

Training Vision организира и ръководи стажове, практическо обучение и образователни програми за ученици, студенти, преподаватели, работещи и организации, организира посещения в различни професионални области, езикови курсове, социални и културни събития. Организацията поддържа връзки с широка мрежа от водещи организации и компании от различни професионални области. Training Vision изпълнява поръчки за професионално обучение от страни от цяла Европа, предлагайки им разнообразни пътища за мобилност.

В последните години Портсмут се превръща в чудесна дестинация за едно ползотворно обучение и трупане на житейски опит. Всъщност, това е един град, фокусирани върху ученето през целия живот. Градът и околностите има различни 16+ колежи с разнообразна гама от специалности, а градът се радва на университет от световна класа, който продължава да инвестира сериозно в града и расте ежегодно. Портсмут се грижи за своите граждани и посетители, като отговаря на техните разнородни интереси. Градът разполага с две зали, пет кина, художествена галерия, библиотеки, пазари, места за музика, музеи, ресторанти, кафенета, както и множество туристически забележителности и фестивали, от които местните жители се възползват.

https://www.trainingvision.co.uk/

Sistema Turismo

ОРГАНИЗАЦИЯ ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТА - ИТАЛИЯ

Sistema Turismo организира и ръководи стажове, практическо обучение и образователни програми за ученици, студенти, преподаватели, работещи и организации, организира посещения в различни професионални области, езикови курсове, социални и културни събития. Разполага с два офиса-в Потенца (административен) и в Римини (оперативен).

Римини е голям туристически център в Северна Италия. Организацията поддържа връзки с широка мрежа от водещи организации и компании от различни професионални области. Създадена през 1996 г. от Luciano Donato Marino днес работи с: Международна мобилност във всички сектори на професионалното обучение в рамките на Програма „Учене през целия живот”; Обучение в областта на туризма и културата; Проучвания, консултации и маркетинг в туризма и културата.

https://www.sistematurismo.it/

ETN Training Vision Ireland

cork17

ОРГАНИЗАЦИЯ ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТА - ИРЛАНДИЯ

1920px-flag of ireland.svg

ETN Training Vision Ireland е създадена през 2016г., за да задоволи нарастващото търсене за професионално обучение и възможностите за културно развитие във Великобритания.

Локализирана в Корк, Training Vision организира и управлява стажове и образователни програми за ученици, учители, безработни, млади специалисти и организации идващи от цяла Европа.

Training Vision Ireland е член на "ETN Network" (Education and Training Network (Мрежа за обучение и образование)) с агенции в Испания (Малага), България (София), Италия (Римини и Потенца), Великобритания (Портсмут и Борнмут), Германия (Берлин) и Ирландия (Корк).

През 2016, 2017 и 2018 ETN стана победител в категорията „Предоставяне на услуги в сферата на професионалното обучение и образование” на Study Travel Star Awards в Лондон. Важно признание за професионализъм, качество и внимание към всички аспекти от образователната мобилност.

Като обучителна агенция, част от ETN Management, Training Vision Ireland има предимството на дългогодишен опит в организирането на мобилни проекти в Европа. През 2018 година е била домакин на повече от 300 ученици, студенти и учители.

Благодарение на голяма мрежа от приемащи компании, ние можем да осигурим качествени стажове и обучения, които да повишат професионалните компетенции на участниците.

Mисията на Training Vision Ireland е, да предостави образователен опит на територия, която предвид икономическите, историческите и социалните си характеристики, позволява да се увеличат перспективите за кариера на бенефициентите в различни и разнообразни области: администрация, маркетинг, хотелиерство, биология, туризъм, геодезия, фармацевтика, счетоводство, логистика, образование, грижа за деца и възрастни, рециклиране, градинарство, информационни технологии и т.н.

В съответствие с мисията и местоположението си в социално и културно богата територия Training Vision Ireland е истински портал за учене, преоткриване и израстване.

Корк беше европейската столица на културата през 2005 г. Определен като: изтънчен, оживен и разнообразен, градът е много важен обучителен център в Ирландия. В него има над 3000 чуждестранни студенти от над 100 държави. Изследователските институти, които са свързани с колежите в града, подпомагат изследователските и иновационен капацитет на града и региона.

Всяка година Корк е домакин на няколко културни събития като известния Джаз фестивал, който привлича хора от цял свят.

Корк е портал на Европа, в града се провеждат няколко европейски инициативи, които могат да обогатят опитът на учениците/студентите, изграждайки им чувство за Европейско гражданство и принадлежност. Това е идеалната дестинация за чуждестранни студенти: гостоприемна, привлекателна, с няколко различни общности, съществуващи на същото място.

Корк е добре познат с локализацията си в най-привлекателната част на Ирландия, близо до основните природни забележителности – Клифовете на Мохер, Пръстенът на Килнъри, Коб и др.

http://www.trainingvisionireland.com/

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.