Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 7 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес89
mod_vvisit_counterВчера193
mod_vvisit_counterТази седмица1868
mod_vvisit_counterТози месец89
mod_vvisit_counterВсичко687535

Новини

Родителската среща за проектите по програма Еразъм+

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28.06.2021 в СПГ „Алеко Константинов” се проведе родителска среща във връзка с изпълнението на дейностите  по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по програма Еразъм+, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“. По проекта три групи ученици от 11 клас ще проведат производствени практики в чужбина през м. юли 2021 г.

Първата група включва ученици от професия „Ресторантьор“, които ще заминат за Римини, Италия;  другите две групи с ученици от професии „Техник по транспортна техника” и „Техник на компютърни системи” ще отпътуват за Берлин, Германия.

По проект „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” мобилност през месец юли ще проведат ученици от професии „Моделиер-технолог на облекло” и „Оператор в производството на облекло“ също в Римини, Италия.

На срещата ръководителят на проекта инж. Веска Николова - Директор на СПГ „Алеко Константинов” и г-н Минко Николов - координатор на проекта, запознаха присъстващите родители и ученици с целите и дейностите по проектите и отговориха на възникнали въпроси по предстоящите мобилности.

КПУМ

1 2 3
4 5 3

Първа родителска среща по проект Еразъм+ за 2020-2021 учебна година

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28.10.2020 г. в СПГ „Алеко Константинов” се проведе първа родителска среща по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“.

По проекта три групи ученици от 11 клас ще проведат двуседмични производствени практики (мобилности) в страни от Европейския съюз през м. юли 2021 г., както следва:

- 5 ученици от 11б (1 гр.) - професия „Ресторантьор“ в Римини, Италия;  
- 7 ученици от 11а (2 гр.) - професия „Техник по транспортна техника” в Берлин, Германия;
- 5 ученици от 11б (3 гр.) - професия „Техник на компютърни системи” в Берлин, Германия.

На срещата ръководителят на проекта инж. Веска Николова - Директор на СПГ „Алеко Константинов” и г-н Минко Николов - координатор на проекта, запознаха присъстващите родители и ученици с целите и дейностите по проекта, условията и реда за включване в мобилността и отговориха на възникнали въпроси. На срещата се Обърна се внимание и на епидемичната обстановка в Европа.

Избраните след първо класиране ученици ще преминат няколко етапа на подготовка - езикова, професионална, културна и психолого-педагогическа. След приключване на тези предварителни подготовки ще бъде направено окончателното класиране за отделните целеви групи. Срещата се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Константин Байрактаров,
КПУМ

 

1 2 3
4 2 3

Покана за родителска среща

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 

 

spg

ПОКАНА ЗА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

 

по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение"

 

Уважаеми родители,
Екипът на проект „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение", изпълняван от СПГ "Алеко Константинов" - Свищов, Ви кани да присъствате на 28.10.2020 г. /сряда/ от 17.30 ч. на родителска среща за запознаване със заложените в проекта дейности.

Очакваме Ви!

Екипът на проекта

Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето

1349555284 rimini1

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Свищов продължава изпълнението на проект 2019-1-BG01-KA116-062136 „Европейски стандарти за качество на професионалното образование” по Програма: „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: “Професионално образование и обучение” и през учебната 2020-2021 година. Поради въвеждане на извънредно положение във връзка с разпространението на COVID-19 и дадените от МОН указания за прекратяване на дейностите по международни проекти, мобилностите не успяха да се проведат в предвидените срокове. Беше поискано удължаване на срока на проекта с 12 месеца. Искането ни беше одобрено и проектът е продължен до 30.09.2021 година.

През учебната 2020-2021 година Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Свищов започна изпълнението на нов проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”.

В изпълнение на проекта се предвижда реализиране на четири мобилности, включващи три целеви групи:

- Първата група са 5 ученици от професия "Ресторантьор”, които ще проведат двуседмична производствена практика в Римини, Италия през м. юли 2021г.

- Втората група включва 7 ученици от професия "Техник по транспортна техника”, които ще заминат за Берлин, Германия за двуседмична производствена практика през м. юли 2021г.

- Третата група включва 5 ученици от професия "Техник на компютърни системи”, които ще заминат за Берлин, Германия за двуседмична производствена практика през м. юли 2021г.

- Четвъртата група група включва 6 учители по професионална подготовка, които ще заминат за Римини, Италия през м. април 2021г., за едноседмична визита с цел запознаване с опита на Италия за работа в мултикултурна среда.

В сайта http://pglps-mobilecook.info ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование" и проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето”

Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

spg

„Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето“ е новият успешно спечелен проект от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение“. Традиционни станаха мобилностите на ученици и педагози от гимназията в страните от Европейския съюз. Запознаването с чуждия опит е безценно и води до повишаване качеството и ефективността на професионалното образование, неговата привлекателност и приложимост чрез прилагане на успешни европейски практики.

Настоящият проект предвижда изпълнението на 4 потока мобилности, включващи различни целеви групи. Три групи ученици ще проведат двуседмична производствена практика в различни европейски държави и една група учители по професионална подготовка ще пътува до Италия.

Младите ни кулинари ще посетят Римини, Италия, където ще работят в кухните и салоните на ресторантите на известния средиземноморски курорт. Те ще се запознаят с традиционните за страната и региона ястия, както и със стандартите в обслужването.

Учениците обучаващи се по професия „Техник по транспортна техника” ще проведат своята мобилност в Берлин, Германия. Там те ще работят в сервизи и предприятия в областта на автомобилостроенето, ще се запознават със съвременните средства за диагностика, регулиране и контрол на механизмите и системите на автомобила, както и с немската прецизност при техническото му обслужване и ремонт.

Третата група, включваща ученици, обучаващи се по професия „Техник на компютърни системи” също ще посетят Берлин, Германия. Фирмите, в които ще проведат своята практика са доказани в областта на телекомуникациите, компютърните и информационните технологии. Включването на ново професионално направление, по което до момента не се е осъществявало обучение в чужбина, ще доведе до разширяване на обхвата на учениците, участващи в международна мобилност и прилагане на европейския опит за по-голяма част от професионалните направления. Това ще допринесе за изпълнение на стратегията за интернационализация и постигане на нейните основни цели: Повишаване качеството и ефективността на професионалното образование и обучение; Повишаване на неговата привлекателност и приложимост чрез прилагане на европейския опит; Насърчаването на изучаването на езици и езиковото многообразие; Формиране на потребности, интереси и нагласа за учене и повишаване на професионалните умения и компетенции.

Всяка група ще наброява седем ученици, които ще бъдат подбрани по обективни предварително оповестени критерии. Кандидатите за участие в мобилностите ще преминат предварителни подготовки - езикова, културна, професионална и психологическа, които ще имат за цел да ги подготвят за бърза и лесна адаптация в новата културна и работна среда. За трите целеви групи ученици са предвидени придружаващи лица – по един 1 учител по професионална подготовка. Той ще осъществява мониторинг, ще следи за изпълнението на трудовите задачи и ще даде крайна оценка за всеки ученик съвместно с наставниците в компаниите.

Мобилността на групата учители ще се проведе през м. април 2021 г. и има за цел запознаване с професионалното обучение в мултикултурна среда като основа за предоставяне на равни шансове на учениците от етническите малцинства за участие в образователния процес и повишаване на мултикултурна педагогическа компетентност на учителите.

Мобилностите ще допринесат за професионалното, езиковото и културното усъвършенстване на ученици и учители и ще осигурят възможности за по-добра реализация на завършващите професионално образование на националния и европейския пазари на труда.

За изпълнение на дейностите по проекта училището ще сътрудничи с две партньорски организации от страните - домакини: Sistema Turismo – Италия и Berlink - Германия. Този проект ще осигури възможност за ефективно взаимодействие в сферата на професионалното образование и изпълнение на приоритетните цели, заложени в стратегията за интернационализация на училището.

инж. Веска Николова, директор на СПГ „Ал. Константинов”

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.