Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 21 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес435
mod_vvisit_counterВчера212
mod_vvisit_counterТази седмица1109
mod_vvisit_counterТози месец6702
mod_vvisit_counterВсичко778725

Обява за подбор на ползватели по програма Еразъм+ от професионално направление „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника”, 2020 г.

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 ОБЯВА ЗА ПОДБОР НА ПОЛЗВАТЕЛИ

по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето”

по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение"

 

Професия „Техник на компютърни системи” – III-та група


Уважаеми ученици от XIб,  професионално направление: „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника”, професия „Техник на компютърни системи”, СПГ "Алеко Константинов" – Свищов обявява прием на заявления за участие в проекта „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето”.  
Проектът предвижда организирането на мобилност, обхващащи целева група от 5 ученици и един придружаващ учител. Практиката е с продължителност три седмици и ще се проведе през месец юли 2021 г. в гр. Берлин, Германия. Партньор:  BERLINK.

Желаещите за включване в мобилността ученици, следва да подадат заявление и мотивационно писмо до Директора и Комисията за подбор на участници в мобилността (КПУМ), предложена от Педагогическия съвет и назначена със заповед на Директора на СПГ "Алеко Константинов" – Свищов.

Право на участие имат ученици от XIб клас  - професия „Техник на компютърни системи ” в СПГ "Алеко Константинов" – Свищов. Критериите, по които ще се извърши подборът, са съобразени със спецификата на проекта и целят осигуряване на ясна и прозрачна процедура при извършването му.

Подборът ще бъде извършен на два етапа.

Критериите за подбор на първи етап се определят от предходната година:
Комисията за подбор на участници прави първо междинно класиране (ПМК):
ПМК = (Среден успех) + 3 х (Среден успех от чужд език) + 3 х (Среден успех от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка) – (Наложени санкции).
/Тежестта на наложените санкции е: Санкция по чл .199, ал. 1, т. 1 от ЗПУО (–5т.), Санкция по чл. 199, ал. 1, т. 3 от ЗПУО (–10т.)/ След направеното класиране по низходящ ред ще бъдат избрани 8 ученици за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка). Одобрените и неодобрени ученици ще бъдат информирани лично за резултата от подбора от Комисия за подбор на участници в мобилността.

Критериите за подбор на втори етап:
Комисия за подбор на участници прави второ междинно класиране (ВМК):
ВМК = 3 х (Оценка от езиковата подготовка) + 2 х (Оценка от професионалната подготовка) + (Оценка от културната подготовка) + (Оценка от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка от I срок) – (Наложени санкции от I срок). /Тежестта на наложените санкции е: Санкция по чл .199, ал. 1, т. 1 от ЗПУО (–5т.), Санкция по чл. 199, ал. 1, т. 3 от ЗПУО (–10т.)/

Окончателното класиране (ОК) се прави от Комисията за подбор на участници в мобилността като се сумират точките за всеки участник от първо междинно класиране (ПМК) и второ междинно класиране (ВМК): ОК = ПМК + ВМК
При равен брой точки, при всяко класиране се взема предвид мотивационното писмо.

След направеното класиране Комисията за подбор на участници класира най-добрите 5 участници  и трима ученици за резерви. Одобрените и резервите ще бъдат информирани лично за резултата от подбора. Междинните и окончателното класиране ще бъде публикувани на сайта на училището (www.pglps-svishtov.com) и сайта на проекта (www.pglps-mobilecook.info).

ЗАЯВЛЕНИЕ ПО ОБРАЗЕЦ за участие в проекта може да получите от г-н Константин Байрактаров. Попълнените заявления и мотивационни писма се подават при Завеждащ административна служба на гимназията – г-жа Сийка Няголова.
Крайният срок за подаване на заявления по образец и мотивационно писмо е 15 октомври 2020 г.
Резултатите от първо междинно класиране ще бъдат обявени на 19 октомври 2020 г.

Празна бланка на заявлението за участие може да изтеглите ТУК.

КПУМ

ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ ЗА КАЧЕСТВО НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.