Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 16 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес693
mod_vvisit_counterВчера212
mod_vvisit_counterТази седмица1367
mod_vvisit_counterТози месец6960
mod_vvisit_counterВсичко778983

Професионална подготовка за мебелистите

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

0

На 28-ми март приключи професионалната подготовка на учениците от специалност „Производство на мебели“, които в началото на месец юли ще отпътуват за Берлин – столицата на Германия, за да проведат там своята триседмична производствена практика. Това ще стане възможно чрез участието им в Проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“.

В продължение на 30 часа участниците в проекта имаха възможност да се запознаят с мебелния бранш в Германия, успешните модели в бранша на IKEA, XXXLutz И Hoffner и пазарът на мебели в страна, смятана за един от най-големите производители на мебелни изделия в света. Целта на проведената предварителна подготовка по професията бе усвояване и надграждане на знания за видовете материали, използвани в мебелното производство, техните характеристики, предимства и недостатъци, специализирания софтуер за проектиране и конструиране на мебели и интериор, иновациите и автоматизирането на производствения процес, както и различните начини за изработване на декоративни елементи и ефекти на изделията от дървесина и дървесни плоскости. Особен интерес у ползвателите предизвикаха практическите занятия, по време на които те имаха възможност сами да използват различните ръчни инструменти и дървообработващи машини, за да разкроят, обработят и сглобят мебелно изделие. Предизвикателство за учениците се оказа изработването на сервитьорски шкафове с пуш-бутони с магнит за плавно отваряне и затваряне, при което не е необходимо да се монтират дръжки и мебелите придобиват по-изчистен вид.

За участниците в проекта практическата подготовка е от особена важност за тяхното професионално развитие и увереност в собствените сили и възможности. Вярвам, че по време на мобилността в Берлин, Германия, учениците ще се представят на високо професионално ниво и ще надградят своите знания и умения по избраната от тях професия.

Калушко Николаев

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.