Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 22 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес543
mod_vvisit_counterВчера212
mod_vvisit_counterТази седмица1217
mod_vvisit_counterТози месец6810
mod_vvisit_counterВсичко778833

Обява за подбор на ползватели от професионално направление "Електротехника и енергетика"

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

 ОБЯВА ЗА ПОДБОР НА ПОЛЗВАТЕЛИ

по проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ РАБОТА ЗА УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ”

по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение"

346

Уважаеми ученици от професионално направление  „Електротехника и енергетика“, професия „Електромонтьор” - XIа и професия „Монтьор на електрически съоръжения и инсталации” - XIIа , СПГ "Алеко Константинов" – Свищов обявява прием на заявления за участие в проекта „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация”.

Проектът предвижда организирането на мобилност, обхващащи целева група от 7 ученици и един придружаващ учител. Практиката е с продължителност три седмици и ще се проведе през месец април 2019 г. в гр. Портсмут, Великобритания. Партньор:  TRAINING VISION.

Желаещите за включване в мобилността ученици, следва да подадат заявление и мотивационно писмо до Директора и Комисията за подбор на участници в мобилността (КПУМ), предложена от Педагогическия съвет и назначена със заповед на Директора на СПГ "Алеко Константинов" – Свищов.

Право на участие имат ученици от XIа и XIIа клас в СПГ "Алеко Константинов" – Свищов.

*

Критериите, по които ще се извърши подборът, са съобразени със спецификата на проекта и целят осигуряване на ясна и прозрачна процедура при извършването му. Подборът ще бъде извършен на два етапа.

Критериите за подбор на първи етап се определят от предходната година:

Комисия за подбор на участници в мобилността прави първо междинно класиране (ПМК):
ПМК = (Среден успех) + 3. (Среден успех от чужд език) + 3. (Среден успех от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка) – (Наложени наказания).
/Тежестта на наложените наказания е: Наказание по чл .199, ал. 1, т. 1 от ЗПУО (–5т.), Наказание по чл. 199, ал. 1, т. 2 и 3 от ЗПУО (–10т.)/

След направеното класиране по низходящ ред ще бъдат избрани 10 ученици за ПЕК (педагогическа, езикова и културна подготовка).

Одобрените и неодобрени ученици ще бъдат информирани лично за резултата от подбора от Комисия за подбор на участници в мобилността.

Критериите за подбор на втори етап:

Комисия за подбор на участници в мобилността прави второ междинно класиране (ВМК):

ВМК = 3. (Оценка от езиковата подготовка) + 2. (Оценка от професионалната подготовка) + (Оценка от културната подготовка) + (Оценка от обща, отраслова, специфична и ЗИП професионална подготовка от I срок) – (Наложени наказания от I срок). /Тежестта на наложените наказания е: Наказание по чл. 199, ал. 1, т. 1 от ЗПУО (–5т.), Наказание по чл. 199, ал. 1, т. 2 и 3 от ЗПУО (–10т.)/

Окончателното класиране (ОК) се прави от Комисия за подбор на участници в мобилността като се сумират точките за всеки участник от първо междинно класиране (ПМК) и второ междинно класиране (ВМК): ОК = ПМК + ВМК

При равен брой точки, при всяко класиране се взема предвид мотивационното писмо.

След направеното класиране, Комисия за подбор на участници в мобилността класира най-добрите 7 участници и трима ученици за резерви.

Одобрените и резервите ще бъдат информирани лично за резултата от подбора.

Междинните и окончателното класиране ще бъде публикувани на сайта на училището (www.pglps-svishtov.com) и сайта на проекта (www.pglps-mobilecook.info).

*

ЗАЯВЛЕНИЕ ПО ОБРАЗЕЦ за участие в проекта може да получите от г-н Константин Байрактаров. Попълнените заявления се подават при Завеждащ административна служба на гимназията – г-жа Сийка Няголова.

Крайният срок за подаване на заявления по образец и мотивационно писмо е 12 октомври 2018 г.
Резултатите от първо междинно класиране ще бъдат обявени на 16 октомври 2018 г.

 

Бланка за заявление: тук

 Екипът на проекта

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.