Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 6 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес23
mod_vvisit_counterВчера320
mod_vvisit_counterТази седмица1209
mod_vvisit_counterТози месец4132
mod_vvisit_counterВсичко783381

СПГ „Алеко Константинов“ с Харта за мобилност по програма „Еразъм+“

logosbeneficaireserasmusleft bg

 

 

 

spg 1

През 2018г. СПГ „Алеко Константинов“ кандидатства и получи Харта за мобилност в сферата на професионалното образование и обучение по програма „Еразъм+“.

Тази харта признава качеството на предишни проекти на образователната институция и има за цел да насърчава организации, постигнали резултати с доказано високо качество в подготовката и провеждането на мобилности на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение, да развиват допълнително своите европейски стратегии за интернационализиране.

Приоритетните направления в Стратегията за интернационализация на СПГ „Алеко Константинов” са: повишаване качеството и ефективността на професионалното образование и обучение чрез прилагане на европейски опит; стимулиране на професионалното и личностното развитие на учениците и повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти по професионална подготовка.

Придобиването на Хартата за мобилността в областта на професионалното образование и обучение предоставя на СПГ „Алеко Константинов“ възможността да кандидатства по опростен начин по Програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1 „Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение“ до 2020г. Участието в бъдещи мобилности ще даде възможност на гимназията да постигне стратегическата си цел: „Осъществяване на качествена общообразователна и професионална подготовка, осигуряваща пълноценна социална адаптация и конкурентна професионална реализация на пазара на труда” и е още един стимул за училището да полага всички усилия, за да запази високото качество в организирането на мобилности в сферата на професионалното образование и обучение.

инж. Веска Николова, директор

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.