Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 10 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес366
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица1024
mod_vvisit_counterТози месец4023
mod_vvisit_counterВсичко799217

Културни визити

 

 

 

 

Продължава мобилността на учениците от ПГЛПС - Свищов по проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор: „Професионално образование и обучение” във Валенсия, Испания. Част от изпълнението на проекта е културната подготовка на учениците, която се провежда в Испания.

През първия си почивен ден учениците посетиха Океанографския музей - www.cac.es/oceanografic/.

Oceanogràfic е най-големият аквариум в Европа и съдържа представители на основните морски екосистеми в света. Всяка сграда се идентифицира със следните водни среди: Средиземноморието, влажните зони, умерените и тропически морета, океани, Антарктика, Арктика, острови, Червено море.

Посетителите могат да се запознаят с начина на живот на над 45 000 животни от 500 различни видове: делфини, белуга, моржове, морски лъвове, тюлени, пингвини, костенурки, акули, скатове, риби-трион, медузи, морски звезди, морски таралежи, ракообразни, както и различни видове птици, обитаващи Albufera de Valencia и тропическите мангрови блата.

 

Следващата седмица участниците в проекта посетиха Музея на науката - www.cac.es/museo/.

В Техническия музей на 21-ти век се запознаваш по интерактивен и забавен начин с всичко от живота, науката и технологиите. Музеят се е превърнал в световен еталон за интерактивна наука и една от най-посещаваните дестинации в страната - над 30,7 милиона посетители от неговото създаване през 2000 г. Неговата основна цел е стимулиране на любопитството и критично мислене и в същото време забавляващо посетителите със съдържанието му от света на науката, технологиите и околната среда.

През свободното си време участниците в проекта имаха възможност да посетят забележителностите на Валенсия, един град с богата история и прекрасни сгради, въплъщение на архитектурното изкуство. За почивка след работния ден учениците имаха възможност да отдъхнат на огромната плажна ивица на Валенсия.

Ивелина Енчева

ръководител на групата

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.