Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 7 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес207
mod_vvisit_counterВчера143
mod_vvisit_counterТази седмица758
mod_vvisit_counterТози месец4157
mod_vvisit_counterВсичко790768

Успешно приключи мобилността в Германия

На 12 април 2014 г. приключи мобилността в Берлин, Германия на групата от 10 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Учениците от XI клас, обучаващи се по професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" проведоха 3 седмична производствена практика на реални работни места, в ресторанти в столицата на Германия, страната с най-развитата европейска икономика. Проведената мобилност е в изпълнение на проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 "Немско качество в ресторантьорството" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

След пристигането си в България, участниците и тяхната ръководителка Лиляна Димитрова споделиха своите впечатления от проведената мобилност, условията на работата в Германия, работата в немски ресторанти и постигането на немско качество в ресторантьорството. Проектът обогати учениците освен с придобитите професионални умения в реална работна среда за производството и обслужването в ресторанта, но и със запознаването с културата, традициите и начина на живот и работа в Германия, както и адаптиране в междукултурна среда.

За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

инж. Веска Николова – ръководител на проекта

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.