Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 9 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес10
mod_vvisit_counterВчера522
mod_vvisit_counterТази седмица1306
mod_vvisit_counterТози месец6019
mod_vvisit_counterВсичко785268

Пътуването до Италия

На 7 април 2013г. група от 20 ученици и двама ръководители от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов от професия "Готвач" заминаха за Италия, където ще проведат 3 седмична производствена практика в ресторанти и хотели в гр. Римини, Италия по Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Целевата група e сформирана е от 20 ученици от XI и XII клас, професия „Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”, които бяха избрани след две предварителни класирания. След първото класиране бяха избрани 22 участника, които преминаха предварителна педагогическа, езикова и културна подготовка. След второто класиране бяха избрани 20 ползвателя, които участват в мобилността.

Пътуването до София беше осъществено с автобус, осигурен от Община Свищов. До Италия ползвателите пътуваха със самолет. Вълнението беше огромно, т.к. повечето от учениците за пръв път пътуват с този вид транспорт. След пристигането в Болония, Италия, групата беше посрещната от италианския партньор Sistema Turismo и беше осъществен трансфер до мястото на настаняване, хотел Residence Nautic (http://www.riminiresidence.com/residence_nautic.php). Училището изказва огромна благодарност на Община Свищов и лично на кмета г-н Станислав Благов за оказаната подкрепа - осигуряване на транспорт до София.

инж. Веска Николова – ръководител на проекта






 

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.