Банер
  • Корк, Ирландия

  • Корк, Ирландия

  • Римини, Италия

  • Римини, Италия

  • Портсмут, Великобритания

В момента има 8 посетителя в сайта

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес381
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица1039
mod_vvisit_counterТози месец4038
mod_vvisit_counterВсичко799232

Първи впечатления от Римини, Италия

От 7 април 2013г. група от 20 ученици и двама ръководители от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов от професия "Готвач" са в Римини, Италия, за 3 седмична производствена практика по Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Целта на проекта е разширяване на професионалните знания и умения в производството на кулинарни изделия и придобиване на нови в областта на италианската кухня в реална работна обстановка, подпомагане на личностното развитие и по-добра адаптивност на пазара на труда.

След пристигането си в Италия, участниците и техните ръководители Ивелина Енчева и Анета Владимирова бяха посрещнати от партньора по проекта Sistema Turismo, който отговаря за намирането на подходящи работни места. Учениците са разпределени в по 2-ма в 10 ресторанта, представени са на работодателите си и вече провеждат производствения си стаж на реални работни места при италиански работодатели.

Предизвикателствата пред младите ни готвачи са много големи, защото резултатите, които трябва да се постигнат са: да придобият умения за приготвяне на различни видове традиционни италиански ястия – супи, основни месни и безмесни ястия, да усвоят начините, похватите и методите за приготвянето на различни видове паста,  пица, риба и морски дарове, традиционни италиански десерти. Особено ценно за младите хора е запознаването с културата, традициите и начина на живот и работа в Италия, както и адаптиране в междукултурна среда.

Пожелаваме им ползотворна практика, много приятни емоции и достойно представяне на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

инж. Минко Николов – координатор на проекта
 

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този Web сайт отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация. Web сайтът е създаден по проект 2019-1-BG01-КА116-062136 "Европейски стандарти за качество на професионалното образование", проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” и проект 2021-1-BG01-KA111-VET-000011118 „Европейска мобилност за професионално обучение” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор "Професионално образование и обучение". Инициатор на проекта е Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" – Свищов.